Δευτέρα, Απρίλιος 12

Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών (του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών): Ανοιχτοι Χωροι Πολιτισμου – Παρασκευή 09/04/21, στις 18.00

0
image_pdfimage_print

Ανοιχτοί χώροι πολιτισμού! Δίκαιο, αναγκαίο και υγειονομικά εφικτό!

Μετά από ένα χρόνο διεκδικούμε ακόμα να παρθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε στην εργασία μας με εξασφαλισμένη τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματά μας!

Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, να εργάζονται με ασφάλεια, να μη στοιβάζονται στα μέσα μεταφοράς, να μην εξαναγκάζονται σε εργασία ακόμα και όταν έχουν συμπτώματα, να υπάρχουν επαρκή νοσοκομεία, ΜΕΘ και γιατροί.

Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση ανοιγοκλείνει τα σχολεία, κρατά κλειστά τα πανεπιστήμια, τις καλλιτεχνικές σχολές και τους χώρους πολιτισμού, προκειμένου να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά, χωρίς κανένα εισόδημα. Είναι σήμερα αναγκαίο, δίκαιο και υγειονομικά εφικτό να παρθούν όλα τα μέτρα που θα καταστήσουν τους χώρους του πολιτισμού ασφαλείς και ανοιχτούς!

● Μαζικά τεστ με ευθύνη του κράτους
● Εμβολιασμοί, όχι μόνο όλων των συντελεστών, αλλά και όλων των εργαζόμενων, χωρίς καθυστερήσεις
● Επίταξη της ιδιωτικής υγείας
● Πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού Είναι σήμερα αναγκαίο να παλέψουμε να επιστρέψουμε στην εργασία μας με εξασφαλισμένα όλα τα εργασιακά δικαιώματα!
● Καμία σκέψη για περικοπή μισθών και δικαιωμάτων στα πλαίσια της αντοχής της κάθε παραγωγής
● Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων ως προϋπόθεση για την επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ, για χρηματοδότιση από Δήμους ή εποπτευόμενους φορείς
● Επέκταση του επιδόματος. Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να επανέλθει ο χώρος σε πλήρη λειτουργία.
● Καμία παραχώρηση και εξασφάλιση των πνευματικών και συγγενικών δικαιώματων.
● Να μην περάσει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη θεσμοθέτηση του 10ωρου
● Να μην περάσει ο νέος συνδικαλιστικός νόμος
● Να επιχορηγηθούν οι μικρές επιχειρήσεις του κλάδου (Α.Μ.Κ.Ε., ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Ι.Κ.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε. κλπ.) που κατά το φορολογικό έτος 2019 είχαν καθαρό ετήσιο εισόδημα έως και δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (15.000,00 €) για την κάθε τρέχουσα παραγωγή τους και ανάλογα με τον αριθμό των συντελεστών της, με μέτρα ελέγχου τους από τις κρατικές αρχές για την τήρηση των οικονομικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών.

Καλούμε συντελεστές και θεατές να διεκδικήσουμε μαζί τους όρους για το άνοιγμα των χώρων πολιτισμού! 

Την Παρασκευή 9 Απρίλη στις 18.00 στο ανοιχτό θέατρο της Γκράβας πραγματοποιούμε την πρώτη δια ζώσις παράσταση τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας!

Share.

Comments are closed.