Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: Με απεργία και αποφασιστικότητα διασφάλισαν τα δικαιώματά τους

Δημοσιεύτηκε στις

 Χαιρετίζουμε την επιτυχημένη απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι του ξενοδοχείου “Lambrada Blue Bay” μπροστά στους εκβιασμούς της εργοδοσίας να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα της πτώχευσης του τουριστικού ομίλου της FTI.

Η απεργία που έκαναν, με το να μη μπούν για δουλειά αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, αποτελεί μια σημαντική νίκη που δείχνει τον δρόμο σε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του νησιού!

Κατάφεραν να πιέσουν με την μαζικότητά τους να υπογραφτούν νέες συμβάσεις, που να διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιωματά τους. Το έκαναν χωρίς να πέσουν στην παγίδα του «πέρνα από το γραφείο μου να το συζητήσουμε». Δεν διασπάστηκαν, πήραν οι ίδιοι την ευθύνη της αξιοπρέπειας τους στα χέρια τους.

Δείχνει ότι οι εργαζόμενοι του τουρισμού μπορούν να ξεπεράσουν τους δυσταγμούς, ότι κανείς δεν είναι πραγματικά μόνος του, ότι είμαστε πολύ περισσότεροι και κυρίως ότι έχουμε την δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Με ενότητα, παλικαριά απέναντι στα εκβιαστικά τηλεφωνήματα, κόντρα στην παραπληροφόρηση και τις παγίδες και  κυρίως με εμπιστοσύνη στην δύναμή μας – ανεξάρτητα εθνικότητας και φυλής – μπορούμε να συνενωθούμε πολλοί περισσότεροι.

Η ενότητα των εργαζομένων του Blue Bay δείχνει ότι ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να βάλει τέλος στο να τραβάει ο καθένας ξεχωριστά  το κουπί της κερδοφορίας για τους εργοδότες.  Πλεόν δεν είναι μονόδρομος το «δεν αλλάζει τίποτα», ότι στην τελική όλοι οι συνάδελφοι θέλουν να βγούν μπροστά για τα δικαιωματά τους, όταν επικρατεί η αδικία και η εκμετάλλευση.

Οι εργαζόμενοι είναι ήδη νικητές! Σήμερα έλαμψε «όλοι για έναν, ένας για όλους»!

Υ.Σ.

Είναι θλιβερη η προσπάθεια της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να καπηλευτούν τον αγώνα που μόνοι τους δώσανε οι ίδιοι οι εργαζομένοι του Blue Bay, ενώ την ίδια ώρα πήγαν για καφέ με τον  πρόεδρο της νέας εργοδοσίας και νυν  πρόεδρο της Ένωσης  Ξενοδόχων Ρόδου. Στις 07:30 το πρωί μόνο η απουσία τους καταγράφηκε.

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Πάρτε πίσω 6ήμερα, σπαστά, τη δουλειά τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εξοργιζόμαστε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι "δεν καταργείται η...

ΟΕΝΓΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΨΝΘ

Η Ε.Γ. της Ο.ΕΝ.Γ.Ε. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη, μέλους του...