Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο Εργατικό Κέντρο Θήβας : Για τη συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα τον Οικονομικό και Διοικητικό Απολογισμό

image_pdfimage_print

Στις 29/06/2020 συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ του ΕΚΘ με κεντρικό θέμα τον Οικονομικό και Διοικητικό Απολογισμό του 2019.

            Στη μεθόδευση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΘ, ΣΑΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και των συνεταίρων της, ΔΑΚΕ – ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) να αποφύγουν τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων, τονίστηκε ακόμη μία φορά η απαίτηση της ΔΑΣ να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες εν μέσω νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης προτείνοντας και συγκεκριμένους χώρους που μπορεί να γίνει (κλειστό γήπεδο μπάσκετ, δημοτικό στάδιο, κ.α.).

            Αφού όλοι μαζί (ΣΑΕΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΣΚ) παρέπεμψαν τη σύγκληση της ΓΣ των αντιπροσώπων του ΕΚΘ στις ελληνικές καλένδες, ύστερα υπερψήφισαν τον Οικονομικό Απολογισμό. Η ΔΑΣ καταψήφισε τον Οικονομικό Απολογισμό.

            Όσον αφορά τον Διοικητικό Απολογισμό έγινε εμφανής ακόμα μία φορά η σύγκρουση των δύο γραμμών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

            Αυτή που εκφράζεται στο ΕΚΘ από ΣΑΕΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ, δηλαδή η γραμμή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργεί στους εργαζόμενους το συμβιβασμό και την υποταγή στο κεφάλαιο, τους οργανισμούς του, την εξουσία του. Αυτή, που για να διατηρηθούν στις καρέκλες τους εργατοπατέρες και “παράγοντες”, για να συνεχίσουν να συνδιαλέγονται με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο όπως νοθείες, πλαστογραφίες, συμμετοχή της εργοδοσίας στα σωματεία, απευθύνονται σε εισαγγελείς και φέρνουν την αστυνομία σε Γενικές Συνελεύσεις  όπως έκαναν την ημέρα του περσινού συνεδρίου, ακόμα και στα γραφεία του ΕΚΘ όταν “πιάστηκαν στα πράσα” να κάνουν εκλογές στα κρυφά. Όπως χαρακτηριστικά φρόντισε να τονίσει ο πρόεδρος του ΕΚΘ “… η εναρμόνιση της λειτουργίας του ΕΚΘ με τα προσωρινά νομοθετήματα του ελληνικού κοινοβουλίου ήταν επιβεβλημένη…”.

            Σε αντιδιαστολή η ταξική γραμμή όπως εκφράζεται από τη ΔΑΣ στο ΕΚΘ που στην τοποθέτησή της ανέδειξε τις ευθύνες των δυνάμεων της πλειοψηφίας για την κατάσταση στο εργατικό κίνημα της περιοχής. Ανέδειξε τα πραγματικά αίτια που προκαλούν τα δεινά των εργαζομένων καθώς και τον χαρακτήρα και τα αίτια της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δείχνοντας την προοπτική της διεξόδου προς όφελος των εργαζομένων. Παράλληλα, με τις αναφορές από τις δράσεις και τις παρεμβάσεις των εκλεγμένων στο ΔΣ – όπως άλλωστε γίνεται σε κάθε ΔΣ – και κυρίως τη δράση των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ανέδειξε την ανάγκη συμπόρευσης περισσότερων δυνάμεων σ΄ αυτήν την κατεύθυνση. Η ΔΑΣ καταψήφισε τον Διοικητικό Απολογισμό.

            Χαρακτηριστικό της ταύτισης όλων των άλλων δυνάμεων είναι ότι δεν έγινε καμία άλλη τοποθέτηση, με την ΣΑΕΚΕ και τη ΔΑΚΕ να υπερψηφίζουν και την ΑΣΚ να ψηφίζει παρών!!!

Comments are closed.