Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας: Νέα Αθλιότητα από της ηγεσία της ΓΣΕΕ μπροστά στο 31ο Συνέδριο του ΕΚΑ

image_pdfimage_print

Το ΔΣ του ΕΚΑ στην τελευταία του συνεδρίαση απέκλεισε από το Συνέδριο του το κλαδικό «σωματείο» των εργαζόμενων στις ασφαλιστικές εταιρείες, επειδή σε αυτό είναι μέλη και ψήφισαν επιχειρηματιές και εργοδότες, όπως ο Ζακ Καπουανό, διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης μεσιτικής ασφαλιστικής εταιρείας, παρέα με όλο το ΔΣ της επιχείρησής του (ο ίδιος ως εκλεγμένος στο ΔΣ του Συνδέσμου Μεσιτών Ασφαλίσεων διαπραγματευόταν υπογραφή κλαδικής σύμβασης με σωματείο), ο Αγγελος Τέρνερ, ιδιοκτήτης μεσιτικής εταιρείας και πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ασφαλιστές επιχειρηματίες από τα Χανιά που κατέβαιναν στο τοπικό Επιμελητήριο με το ψηφοδέλτιο « Ενωμένοι Επιχειρηματίες», ασφαλιστές επιχειρηματίες από τα Γιάννενα που κατέβαιναν στο τοπικό Επιμελητήριο με την παράταξη «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη», και άλλοι 100 περίπου εργοδότες. Είναι φανερό ότι με τέτοια άμεση παρέμβαση των εργοδοτών κανένας εργαζόμενος δεν είναι πραγματικά ελεύθερος να ασκήσει τα συνδικαλιστικά του δικαιώματα. Πρόκειται για σαφή παραβίαση του ν. 1264/82.

Αυτόν τον εργοδοτικό μηχανισμό επιχείρησε με ασφαλιστικά μέτρα να νομιμοποιήσει η διοίκηση αυτού του «σωματείου». Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των εργοδοτών έκανε στο σημερινό δικαστήριο η ΓΣΕΕ, ψάχνοντας να βρουν δικαστή που θα δικαιώσει τις βρωμιές τους. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργοδοτών Ελλάδος επιβεβαίωσε για ποιον υπάρχει κια για ποιον δουλεύει. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή που εργατικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα ετοιμάζουν απεργία στις 18 Φλεβάρη ενάντια στον νόμο – έκτρωμα Βρούτση – Κατρούγκαλου, η συνδικαλιστική μαφιά στη ΓΣΕΕ, όπως την έχουν ονοματίσει οι εργαζόμενοι, καλεί σε ανοιχτή απεργοσπασία καλλιεργώντας ότι το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι θετικό. Τέτοιοι είναι που αξίζουν τη γενική κατακραυγή και απαξίωση από την εργατική τάξη της χώρας.

Οι αντιπρόσωποι στο 31ο Συνέδριο του ΕΚΑ να μην επιτρέψουν την παρέμβαση των εργοδοτών και να διασφαλίσουν ότι θα γίνει ένα γνήσιο, εργατικό Συνέδριο με αποφάσεις προς όφελος των δικών τους αναγκών. 

Comments are closed.