Δευτέρα, Αύγουστος 19

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: Μερικά σχόλια για τα … «τρολαρίσματα» του Προεδρείου της ΠΟΘΑ

image_pdfimage_print

Έφτασε στα χέρια μας τις τελευταίες ημέρες επιστολή που διακινείται από το γραφείο της Ομοσπονδίας με περιεχόμενο που θυμίζει αναρτήσεις μισθωμένων «τρολ» του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την επιστολή προσπαθούν να εμφανίσουν την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας όμηρο μιας μειοψηφίας που δεν την αφήνει να οδηγήσει τους εργαζόμενους του κλάδου στις καλύτερες συνθήκες που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει.

Μήπως καλύτερες συνθήκες εννοούν τις συνθήκες που έχουν οι εργαζόμενοι στο εμπορικό θέατρο;

Μήπως ως επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων εννοούν την πρόταση των παραγωγών σε κινηματογράφο και τηλεόραση να ζητούν από τους τεχνικούς να εργασθούν με όρους δουλείας;

Ή εννοούν την αδιαλλαξία κυβέρνησης και Διοίκησης του ΚΘΒΕ που τρομοκρατεί τους Ηθοποιούς επειδή ζητούν να υπογράψουν την ίδια Σύμβαση με την περσινή χωρίς τους μνημονιακούς όρους, τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια;

Σε τι εμπόδισε η μειοψηφία του ΔΣ την πλειοψηφία να συζητά κρυφά από τον ΠΜΣ και το ΣΕΗ που παλεύουν για ΣΣΕ στο εμπορικό θέατρο με εργοδότες και Υπουργείο Εργασίας;

Τι κατάφεραν αποκλείοντας τα Σωματεία που αγωνίζονται από τα κάτω;

Άραγε, γιατί η κυβέρνησή τους που τη διαφημίζουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν δεν έδωσε λύση;

Συνάδελφοι,

η Ομοσπονδία δεν αδρανοποιείται από τον ΠΜΣ και το ΣΕΗ, δύο σωματεία όπου καθημερινά παλεύουν για το σύνολο των προβλημάτων που έχει φέρει στις πλάτες των εργαζομένων η Κυβερνητική πολιτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι με δική μας απαίτηση συνεδρίασε το ΔΣ για το «κρατικό πιστοποιητικό μουσικών γνώσεων» που υποχρέωνε όλους τους αποφοίτους των αναγνωρισμένων Ωδείων και Μουσικών Σχολών από το ΥΠΠΟ να πληρώσουν παράβολο και να δώσουν εξετάσεις  για να ισοτιμηθούν με ΙΕΚ!!!

Παρόλο τον ξεσηκωμό της μουσικής κοινότητας που ανάγκασε τον Υπουργό να το αποσύρει, ο Πρόεδρος της ΠΟΘΑ δήλωνε ότι δεν ήξερε τίποτα. Αντιθέτως μέλος του προεδρείου, δήλωσε ότι είναι κατάκτηση η ισοτίμηση των μουσικών σπουδών μας στη βαθμίδα που ισοτιμούνται τα ΙΕΚ και καλό θα είναι να επεκταθεί το μέτρο στις δραματικές σχολές και τις σχολές χορού.

Αποτελεί συκοφαντία ότι το ΣΕΗ και ο ΠΜΣ έχουν πληθώρα παρατυπιών, διπλοψηφιών και συνταξιούχων που ψηφίζουν. Ανέφεραν μόνο μεμονωμένα περιστατικά τα οποία δεν άλλαζαν σε καμία περίπτωση το μέτρο. Πέρα απ’ αυτό τους ζητήσαμε επανειλημμένα στο ΔΣ και στο συνέδριο να φέρουν συγκεκριμένα στοιχεία και εφόσον προέκυπτε ζήτημα να εξαιρεθούν οι αντιπρόσωποι που αναλογούσαν και το αρνήθηκαν.

Το λέμε καθαρά και πριν το Συνέδριο και τώρα: «όπου υπάρχουν νόθοι και παράτυποι αντιπρόσωποι, από όποιο Σωματείο και να είναι να εξαιρεθούν».

Δημοκρατική διαδικασία συνάδελφοι είναι να έχεις εκλογικό σώμα με ενιαία κριτήρια για όλους και όχι με κριτήριο να διατηρήσεις την καρέκλα πάση θυσία. Δεν μπορεί Σωματεία που έχει λήξει η θητεία τους τρία χρόνια να κάνουν εκλογές χωρίς διορισμό διοίκησης λίγες μέρες πριν το εκλογικό συνέδριο κι άλλα Σωματεία να είναι υποχρεωμένα από το συνδικαλιστικό νόμο να ορίζουν προσωρινή διοίκηση. Δεν μπορεί στη ίδια Ομοσπονδία το ΣΕΗ και ο ΠΜΣ να σταματούν τις εγγραφές νέων μελών μετά την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και σε άλλα Σωματεία της ομοσπονδίας η Εφορευτική επιτροπή να κάνει νέες εγγραφές την μέρα των εκλογών που αντιστοιχούν στο 40% των ψηφισάντων. Δεν μπορεί να δίνουμε μάχη στον ΠΜΣ και το ΣΕΗ για να έρθουν στο Σωματείο οι συνάδελφοι και σε άλλα Σωματεία να ψηφίζουν με «Επιστολή».

Επιπλέον, δεν είναι δημοκρατικό οι αντιπρόσωποι που εκλέχθηκαν με αυτές τις διαδικασίες να αποφασίζουν οι ίδιοι για την υπόθεσή τους. Δηλαδή ο κατηγορούμενος να γίνεται δικαστής του εαυτού του !!!

Τέλος, καλούμε την ΠΟΘΑ και τους μαχητικούς υπερασπιστές της να μη θυμούνται τις συλλογικές διαδικασίες και τις συνελεύσεις μόνο όταν θέλουν να καλύψουν τις μεθοδεύσεις τους. Να τις θυμηθούν και όταν χρειάζεται να οργανώσουν την πάλη για τα δικαιώματά μας. Σαν ΠΜΣ και ΣΕΗ σ’ αυτά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αντίθετα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές να διαλέξουν με ποιους θα πάνε και ποιες λογικές θα παραμερίσουν.

 

Comments are closed.