Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία – ΣΤΑ.ΣΥ : Για το τμήμα της γραμμής Πειραιάς – Φάληρο

0
image_pdfimage_print

Λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο τμήμα της γραμμής Πειραιάς – Φάληρο η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. αποφάσισε  πως δύναται να κινείται ένας επιβατικός συρμός μεταξύ των σταθμών Φάληρο – Ταύρος σε αμφίδρομη κίνηση ήτοι ένα δρομολόγιο κανονικά και ένα με αντίθετη φορά.

 

Αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς όταν ένας συρμός κινείται αντίθετα δεν δύναται να κινηθεί με ασφάλεια, διότι τόσο ο οδηγός όσο και το κέντρο ελέγχου ΔΕΝ έχουν καμία δυνατότητα επιτήρησης. Επιπλέον το σύστημα ελέγχου – σηματοδότησης είναι εκτός λειτουργίας και για την κανονική φορά κίνησης. Με αυτή την κατάσταση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθεί ατύχημα. 

 

Επίσης, για να εκτελεστεί με αυτόν τον τρόπο το «δρομολόγιο»  παραβιάζονται πλήθος άρθρων των κανονισμών κυκλοφορίας / σηματοδότησης κλπ. Ενώ η διοίκηση προκειμένου να δρομολογήσει παράνομα έναν συρμό  έστειλε email στους αρμόδιους υπαλλήλους  πως αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτή την “διαδικασία”. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρόμου .

 

Πρέπει να γίνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να διακοπεί η κυκλοφορία του επιβατικού συρμού από Φάληρο ως Ταύρο.

 

Ως λύση προτείνεται :

 

 Η κυκλοφορία των συρμών να γίνεται από τον Ταύρο ως την Κηφισιά, που υπάρχει ασφάλεια ΚΑΙ για το τμήμα Ταύρο – Πειραιά να μπει έκτακτο δρομολόγιο της Ο.ΣΥ.  

Share.

Comments are closed.