Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία – Σωματείο Ξενοδοχ/λων Ρεθύμνου : Όλοι στις 20 Απρίλη στις 11.00 στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου!

0
image_pdfimage_print

20 ΑΠΡΙΛΗ

Όλοι στη Πανελλαδική μέρα δράσης που αποφάσισε ομόφωνα η Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Ελλάδος (ΠΟΕΕΤ)
Όλοι 11.00 η ώρα στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

ΧΩΡΊΣ ΔΟΥΛΕΙΆ, ΧΩΡΊΣ ΕΙΣΌΔΗΜΑ, ΧΩΡΊΣ ΚΑΜΙΆ ΠΡΟΟΠΤΙΚΉ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ, ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΑΠΌ ΜΑΣ, ΈΧΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΆΣΕΙ ΚΆΘΕ ΌΡΙΟ ΚΑΙ ΚΆΘΕ ΑΝΤΟΧΉ! 

Τα lockdown έχουν ισοπεδώσει τη ζωή μας, χωρίς να προσφέρουν καμιά ουσιαστική προστασία από την πανδημία που συνεχίζει να θερίζει τις οικογένειές μας. Τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει ασφυκτικά ενώ στο Ρέθυμνο δεν υπάρχει ούτε μια τέτοια εξειδικευμένη μονάδα για ασθενής με COVID-19. Ο εμβολιασμός γίνεται με το σταγονόμετρο. Οι χώροι δουλειάς που έχουν παραμείνει σε λειτουργία και τα μέσα μεταφοράς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Η βία και η τρομοκρατία της κυβέρνησης με προσαγωγές, συλλήψεις, πρόστιμα και συνεχή κυνηγητό δημιουργούν επιπλέον ασφυξία, επιδιώκοντας να μας κάνει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα που επέβαλε, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των εργοδοτών.

Ζούμε για ένα χρόνο με ψίχουλα που τα πληρώνουμε από τη φορολογία μας, την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει σε ξενοδόχους, αεροπορικές εταιρείες και μεγαλοεργοδότες του κλάδου τα εκατομμύρια σαν στραγάλια.

Θρηνούμε θύματα από τον κορονοϊό, αλλά και την εντατικοποίηση, από δεκάδες εργατικά ατυχήματα, για να παραμένουν οι κροίσοι «αποστειρωμένοι» στις βίλλες και στα πανάκριβα θέρετρά τους. Μας θέλουν φτηνούς και εξαθλιωμένους, για να μας «λιώσουν» όταν ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις τους. 

ΟΜΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!

Όπως θέλησαν να λογαριάσουν και στην αρχή της πανδημίας, αφήνοντας την πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου δίχως κανένα μέτρο στήριξης, ούτε τα ψίχουλα που τους υποχρεώσαμε να τελικά να δώσουν. Νόμισαν ότι θα βρουν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν με μιας από όσα δικαιώματα μας απέμειναν, όπως την επαναπρόσληψη τ ων εποχικών.

Οι αγώνες που οργανώσαμε είχαν αποτέλεσμα. Ήταν η μοναδική ελπίδα μέσα στο χάος που δημιούργησε η δίψα για κέρδη και η πανδημία. Βάλλαμε μπροστά τα όπλα μας: την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. 

Στις 9 Απρίλίου μετά από κάλεσμα του ψηφοδελτίου της Δ.Α.Σ. εργαζόμενοι του κλάδου στείλαμε ηχηρό μήνυμα προς κράτος και εργοδοσία σχηματίζοντας ένα “ανθρώπινο” σύνθημα με το μήνυμα «ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» στο Φάρο του ενετικού λιμανιού. Την ίδια μέρα στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, στα Χάνια, στο Ηράκλειο, την Κέρκυρα, την Ρόδο, την Κω, και σε δεκάδες άλλα μέρη της Ελλάδας συνάδελφοί μας έστελναν το ίδιο μήνυμα.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε από όλους στις 20 Απρίλη!

Η ΔΑΣ καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να συνεδριάσει άμεσα και να προετοιμάσει την επιτυχία της κινητοποίησης στις 20 Απρίλη. Να οργανωθεί πλατιά ενημέρωση στους εργαζομένους με κάθε μέσο, να δοθεί συνέχεια στην κινητοποίηση της εργατικής Πρωτομαγιάς στις 6 Μάιου και αμέσως μετά την απάντησή μας στο νομοσχέδιο «Χατζηδάκη» που επιβάλει τη 10ωρη εργασία. 

Όλοι με τα σωματεία μας! Κανένας μόνος! Όλοι μαζί αποτελούμε μια ισχυρή δύναμη.

Γιατί τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι τουριστικές επιχειρήσεις ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!!! Και τα Σωματεία μας είναι οι οργανωτές μας. Εκεί συζητάμε, ενημερωνόμαστε, αποφασίζουμε.

Χωρίς τα Σωματεία κανένας αγώνας μας δεν θα είχε αποτέλεσμα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Να διασφαλιστεί́ το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον
τουρισμό́ και στον επισιτισμό́. Καμιά απόλυση.

-Εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά́ μέτρα και ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
-Συλλογικές Συμβάσεις χωρίς μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.
-Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων
Δίνουμε το τελικό και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα στους εργοδότες μας και στην κυβέρνησή τους:
Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά! Ούτε ένα ευρώ λιγότερος μισθός!
Ούτε ένα λεπτό παραπάνω εργασία! Μέτρα υγείας και ασφάλειας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με το πλαίσιο των αναγκών μας, καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ρεθύμνου

Όλοι στις 20 Απρίλη στις 11.00 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Share.

Comments are closed.