Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΠΟΘΑ: «Η διάθεση ενότητας και συμφιλίωσης σπάει κάθε φραγμό στον κλάδο μας»

0
image_pdfimage_print

Χθες 10 Μάη η ΠΟΘΑ μαζί με το σύνολο των εκπροσώπων των εργοδοτών του κλάδου μας διοργάνωσε κοινή σύσκεψη. Σ’ αυτήν αποθεώθηκε κι από τις δύο πλευρές η λογική της «ενότητας εργοδοτών και εργαζομένων».

Αντί η ΠΟΘΑ να καλέσει τα Σωματεία και να ζητήσει συνάντηση με τους εργοδότες βάζοντας συγκεκριμένα αιτήματα των εργαζομένων, που ιδιαιτέρα αυτή την περίοδο είναι πολλά, σύρθηκε σε μια συνάντηση που οι εργοδότες έβαλαν την ατζέντα τους.

Αυτή η συζήτηση έγινε σε μία περίοδο που οι χώροι εργασίας μας προετοιμάζονται για  την επαναλειτουργία τους, ενώ πολλοί Ηθοποιοί, Μουσικοί, Τεχνικοί, ήδη εργάζονται απλήρωτοι με υπόσχεση αμοιβής ή τις περισσότερες φορές καλούνται να «βάλουν πλάτη» μειώνοντας τις αμοιβές τους για να μπορούν να δουλέψουν.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτή τη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι εργοδοτών όπως η ΠΑΚΤ, η οποία εκπροσωπεί τους μεγάλους παραγωγούς του κινηματογράφου και της διαφήμισης. Είναι αυτή η ένωση η οποία αφού πήρε και συνεχίζει να παίρνει τα εκατομμύρια κρατικής χρηματοδότησης μέσω ΕΚΟΜΕ, χειροκρότησε την τροπολογία της Κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα να χρηματοδοτούνται και παραγωγές μελών της, που φέρνουν φθηνούς εργαζόμενους του κινηματογράφου από τις Βαλκανικές χώρες.

Στην συνάντηση ήταν και εκπρόσωποι των θεατρικών παραγωγών, που μέλη τους καλούν Ηθοποιούς και Μουσικούς να εργαστούν με την υπόσχεση πληρωμής χωρίς καν ατομικές Συμβάσεις, εφόσον ανοίξουν και με μειωμένες αμοιβές λόγω της κατάστασης.

Είναι αυτοί οι θεατρικοί παραγωγοί που το 2017 και 2018, όταν το Σωματείο Ηθοποιών κι ο ΠΜΣ έδιναν τη μάχη έξω από τα θέατρα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, έκαναν ότι μπορούσαν για να μην υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση.

Μέλη αυτών των ενώσεων ήταν που δεν έδιναν δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στις θεατρικές τους παραγωγές με αφορμή την πανδημία. Αυτοί ήταν που ζητούσαν να απαντήσουν εγγράφως εργαζόμενοί τους για το αν τους εκπροσωπεί ο Π.Μ.Σ. συνδικαλιστικά, ως προϋπόθεση για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Σ’ αυτή τη συνάντηση ήταν και εκπρόσωποι εταιρειών ήχου και φωτός για συναυλίες και εκδηλώσεις, που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων τους εργάζεται με Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών κι όχι με μισθωτή εργασία, για να πληρώνονται με το κομμάτι δουλεύοντας  χωρίς ωράριο, νύχτα με νύχτα. Στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωποι εταιρειών διοργάνωσης συνεδρίων οι οποίοι ζητούν από τα διάφορα Μουσικά Σχήματα, που χρησιμοποιούν στις εκδηλώσεις τους, να συστήσουν εταιρίες οι ίδιοι ή να εκπροσωπηθούν από εταιρείες-εργολάβους για να μπορέσουν να εργαστούν.

Αντίστοιχα συμμετείχαν ο σύνδεσμος διοργανωτών συναυλιών, που μέλη τους καλούν Μουσικά σχήματα να ρίξουν τις αμοιβές τους κάτω κι απ’ αυτές του 2019, προετοιμάζοντας το νέο τοπίο.

Όλοι αυτοί μας ζήτησαν με ένα στόμα να μονιάσουμε, να είμαστε ενωμένοι κι όχι διχαστικοί και να κάνουμε κοινές κινητοποιήσεις.

Τα αιτήματα, που πρότειναν να διεκδικήσουμε από κοινού, ήταν διευρυμένα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας  και εξασφάλιση χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις τους. Μας είπαν ότι η ενότητα μπορεί να διασφαλιστεί, παρ’ όλες τις διαφορές μας, παλεύοντας μόνο για όσα συμφωνούμε (δηλαδή την επιπλέον χρηματοδότησή τους).

Από την άλλη πλευρά η ΠΟΘΑ,  σωματεία και συνδικαλιστές που συμφωνούν με την γραμμή της πλειοψηφίας της ομοσπονδίας, ζήτησαν μία ενότητα η οποία θα διεκδικεί χρηματοδότηση για τους επιχειρηματίες, αλλά και κανόνες λειτουργίας και Συλλογικές Συμβάσεις.

Συνάδελφοι, δε μπορεί τα δικαιώματά μας να κατακτηθούν με καλέσματα ενότητας και σε συνεργασία με αυτούς, για τους οποίους είναι βασική προϋπόθεση της επιχειρηματικής επιτυχίας τους η κατάργηση των δικαιωμάτων μας. Οι αντιλήψεις της ΠΟΘΑ και των Σωματείων που τη στηρίζουν για διαπραγματεύσεις «win-win» μας θυμίζουν το 3ο μνημόνιο.  Αυτές οι αντιλήψεις αποδυναμώνουν τα Σωματεία μας, τα μετατρέπουν σε «ουρά» της εργοδοσίας.

Για να θυμίσουμε στους παλαιότερους εργαζόμενους του κλάδου μας και για να μάθουν οι νεότεροι, όταν το ΣΕΗ το 2017 και 2018 (τότε που η Διοίκησή του δεν θεωρούσε «ιδεοληψία» τη σύγκρουση με την εργοδοσία και «κατήχηση» την προσπάθεια να πειστούν οι εργαζόμενοι για την ανάγκη να παλέψουν) η Διοίκηση της ΠΟΘΑ, μαζί με τη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τους εργοδότες να υπογράψουν Σύμβαση με τη ΠΟΘΑ έναντι του ΣΕΗ και του ΠΜΣ που εκπροσωπούσαν τους εργαζόμενους. Όπλο τους θεωρούσαν μια συναλλαγή, που θα έδινε επιδότηση μέσω εργατικών εισιτηρίων στους θεατρικούς παραγωγούς με αντάλλαγμα τη  δημιουργία  εργοδοτικής ένωσης και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Αποτέλεσμα αυτής της γραμμής ήταν οι θεατρικοί παραγωγοί να πάρουν την επιδότηση των εισιτηρίων χωρίς βέβαια να δημιουργήσουν Φορέα εκπροσώπησής τους και χωρίς να υπογράψουν καμία Σύμβαση.

Σήμερα μετά από αυτή την εμπειρία ο Πρόεδρος του ΣΕΗ απερίφραστα δήλωσε ότι «είναι υπέρ της επιδότησης των θεατρικών επιχειρηματιών, γιατί αυτοί μας δίνουν δουλειά».

Η ταξική συνεργασία σε όλο της το μεγαλείο, αποκρύπτοντας ότι εργοδότες δεν είναι αυτοί που μας δίνουν δουλειά, αλλά αυτοί που κερδίζουν από τη δουλειά μας. Όλα αυτά λίγες μέρες μετά την Απεργία της Πρωτομαγιάς και ενώ η Κυβέρνηση καταθέτει το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να κρατάνε στα χέρια τους ολόκληρη τη ζωή μας, με κριτήριο τι  βολεύει τα κέρδη τους.

Άραγε σε αυτό το κοινό μέτωπο ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, η ΠΟΘΑ θεωρεί ότι μπορούν να μπουν και οι εργοδοτικές ενώσεις;

Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες και τη κοροϊδία.

Απέναντι στη γραμμή του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία μας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Άμεσα τα Σωματεία πρέπει να συζητήσουν με όλα τα μέλη τους για τις συνθήκες ανοίγματος των χώρων δουλειάς μας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της υγείας μας. Οι  Εργοδότες να βρίσκουν μπροστά τους τις διεκδικήσεις μας σε κάθε θέατρο, σε κάθε συναυλία, σε κάθε μαγαζί, σε κάθε γύρισμα.

Χωρίς να χάσουμε χρόνο προετοιμάζουμε την Απεργιακή μας απάντηση στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά και τη λειτουργία των Σωματείων.

Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου μας στη Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος δείχνει ότι η οργάνωση και ο αγώνας μπορεί  να συσπειρώσει, μπορεί να έχει αποτελέσματα.

Είμαστε σε ετοιμότητα για άμεση απάντηση με τη δημοσιοποίηση του νέου ν/σ της Κυβέρνησης για τα εργασιακά και για τη λειτουργία των Σωματείων μας.    


Share.

Comments are closed.