Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ Δήμου Ηρακλείου : Για τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας του 2018

0
image_pdfimage_print

Συνάδελφοι,
Τη Δευτέρα 18/10 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από αίτημα της ΔΑΣ και των συναδέλφων που υπέγραψαν το υπόμνημα, μπήκε ως θέμα συζήτησης η αποζημίωση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) του έτους 2018 τα οποία δεν έλαβαν οι συνάδελφοι αλλά ούτε και αποζημιώθηκαν σε χρήμα όπως προβλέπει η αντίστοιχη νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε μετά από πολύμηνες συζητήσεις και πιέσεις μας προς τη δημοτική αρχή η οποία εξαρχής θεωρούσε το θέμα ως λήξαν αφού είχε τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του ΔΣ του συλλόγου μας, των παρατάξεων «Όλοι Μαζί» (επικεφαλής Θ. Συντυχάκης) και «ΑΚΕΔΗ» (επικεφαλής Γ. Στρατήγης), όσο και του ΔΣ του συλλόγου καθαριότητας, στην πλειοψηφία τους μέλη της παράταξης «Συνδικαλιστική Ανατροπή».

Κατά τη συζήτηση του θέματος και παρά τις υπογραφές δεκάδων συναδέλφων που με θάρρος παράβλεψαν τις «συνεννοήσεις» της ηγεσίας των ΔΣ των συλλόγων μας με τη δημοτική αρχή, η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Καναβάκη δεν επέτρεψε την περαιτέρω διερεύνηση του, στηριζόμενη στη στάση τους. Με λίγα λόγια έκλεισαν το θέμα χωρίς καν να το βάλουν σε ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά την αντίθεση που εξέφρασε μερίδα των δημοτικών συμβούλων.

Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο!

Συνάδελφοι, η στάση της δημοτικής αρχής δε μας ξενίζει αφού για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι αντιμετωπίζει την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων σαν κόστος, παρά τα θανατηφόρα και άλλα σοβαρά εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει και στο Δήμο μας. Δε θα μπορούσε όμως να είχε καλύτερους συνοδοιπόρους στο έργο της από τις πλειοψηφίες των ΔΣ των συλλόγων μας, που στέκονται ως άξιοι αρωγοί στο έργο της! Αυτός είναι ο ρόλος του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, αυτές τις αποφάσεις λαμβάνουν πίσω από την πλάτη των εργαζομένων και πίσω από κλειστές διαδικασίες και πόρτες.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να παραμερίσουν αυτές τις πλειοψηφίες και να κάνουν δική τους υπόθεση την επόμενη μέρα λειτουργίας των σωματείων μας. Να μπούμε μπροστά και οργανωμένα από κοινού με όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και συμβασιούχους να παλέψουμε ενάντια στη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν!

Κανένας μόνος του! Το δίκιο είναι με το μέρος μας και θα νικήσουμε

Share.

Comments are closed.