Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΑΣΘ :Πληρότητα λεωφορείων

0
image_pdfimage_print

Σε πρόσφατη δήλωση του σε site ο πρόεδρος του Οργανισμού ισχυρίζεται ότι ο ΟΑΣΘ έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία.

https://thesstoday.gr/σκόδρας-ο-οασθ-έχει-καταφέρει-να-αντιμ/?fbclid=IwAR1ko2d9qtWqRJ-wU4SaDNOg8AlL8KkdGklA5nj3i5FxvcRtfajrfq_uyhk

Χθες υπήρξε περιστατικό όπου οδηγός ενημέρωσε τον επόπτη βάρδιας για πληρότητα εντός του λεωφορείου  που ξεπερνούσε τα όρια του 65% που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ.

Ο οδηγός  ακινητοποίησε το λεωφορείο στη στάση «Λευκός Πύργος» και περίμενε τη συνδρομή της υπηρεσίας.

Δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο περιστατικό.

Παρά τις δηλώσεις και τις δεσμεύσεις τα λεωφορεία και γενικά τα ΜΜΜ συνεχίζουν να αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και όλα αυτά σε συνθήκες περιορισμού της κυκλοφορίας που σημαίνει ότι αντικειμενικά υπάρχει λιγότερο επιβατικό κοινό.

Ο λαός πληρώνει με κίνδυνο τη ζωή του την πολιτική της απαξίωσης των ΜΜΜ που σκοπό έχει να δικαιολογήσει την ενίσχυση των ιδιωτών παρόχων συγκοινωνιακού έργου και ενοικίασης οχημάτων.

  • Τώρα και για όσο διάστημα κρατήσει η πανδημία να επιταχθούν όλα τα διαθέσιμα ιδιωτικά μέσα (ΚΤΕΛ, Τουριστικά λεωφορεία κλπ) για να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.
  • Προσλήψεις προσωπικού
  • Κρατική επιχορήγηση για αγορά ανταλλακτικών
  • Καινούργια λεωφορεία
  • Καθημερινός έλεγχος της διασποράς με τεστ σε κεντρικούς σταθμούς και αφετηρίες σε εργαζόμενους και επιβάτες , καθημερινή απολύμανση (όχι ψεκασμός) των χώρων αναμονής και των οχημάτων

 

Share.

Comments are closed.