Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” : Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία

0
image_pdfimage_print

ΟΧΙ στην εργοδοτική αυθαιρεσία

ΟΧΙ στην τρομοκρατία

ΟΧΙ στην ελαστική εργασία και τις απολύσεις

 ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΠΜ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι που εργάζεστε στο νοσοκομείο μας με κάθε εργασιακή σχέση, μόνιμη ή ελαστική, σας καλούμε να διευρύνετε τη στήριξη της συναδέλφου αγωνιστρίας στην καθαριότητα που διώκεται από τη διοίκηση. Η εργαζόμενη είναι συμβασιούχος και βρέθηκε στο στόχαστρο από τη διοίκηση του νοσοκομείου, γιατί μαζί με το κλαδικό σωματείο των καθαριστριών παλεύει για τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα όλων των συναδέλφων της, γιατί αποκαλύπτει την αδικία σε βάρος τους, γιατί αντιδρά όταν τους μειώνουν και τους στερούν τα δικαιώματά τους.

Καταγγέλλουμε το διοικητή του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» που διενεργεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση ενάντια στη συναδέλφισσα με ψευδείς κατηγορίες. Η συναδέλφισσα κατηγορείται ότι απουσίαζε αυθαίρετα συγκεκριμένη ημέρα που με βάση το πρόγραμμα είχε ρεπό (!!!). Κατηγορείται ότι αρνείται να καθαρίσει τα μπαλκόνια του 4ου ορόφου, που η ίδια η διοίκηση δεν φρόντισε να υπάρχει εξωτερική βρύση που να λειτουργεί και να υπάρχει πρόσβαση των καθαριστριών, χωρίς να επιβαρύνονται οι μικροί ασθενείς μας που νοσηλεύονται στα μποξακια (μικροί θάλαμοι για νεογέννητα ή μωρά με χρόνια προβλήματα).

Επίσης, κατηγορείται για επανειλημμένη αντιδραστική συμπεριφορά κι ότι επικαλείται ανύπαρκτα δικαιώματα!!! Ποια θεωρεί η διοίκηση αντιδραστική συμπεριφορά; Είναι αντιδραστικό να ζητάς από τη διοίκηση μέτρα ατομικής προστασίας και εμβολιασμό εν μέσω πανδημίας; Είναι αντιδραστικό να ζητάς χλωρίνη, όταν τελειώνει, και να μην υποκύπτεις σε παραινέσεις προϊσταμένων να σφουγγαρίσεις με κοινό σαπούνι; Είναι αντιδραστικό να καταγγέλλεις την συνεχόμενη κλοπή ενσήμων από τη διοίκηση που ενώ έχει ενημερωθεί επίσημα από το κλαδικό σωματείο και το ΙΚΑ ότι οφείλει να καταβάλλει 25 ένσημα για κάθε μήνα σε κάθε εργαζόμενο, συνεχίζει και βάζει αυθαίρετα 22;

Είναι αντιδραστικό να απαιτείς αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, χώρο διαλλείματος, χώρο που να αλλάζουν οι εργαζόμενοι σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής;  Να απαιτείς το σεβασμό των προϊσταμένων, όταν κατηγορούν άδικα κι ανυπόστατα τους συμβασιούχους ότι τεμπελιάζουν όλοι  κι ότι κλέβουν υλικά; Όταν αρκετοί συμβασιούχοι επιφορτίζονται με δυο και τρεις κλινικές σε κάθε βάρδια; Όταν φτύνουν αίμα σε κάθε βάρδια να καθαρίσουν γραφεία, κλινικές, μονάδες τη στιγμή που υπάρχουν κενά από τη διοίκηση λόγω έλλειψης προσωπικού, λόγω μειωμένου ωραρίου (7ωρο) και κατανομής προσωπικού (ένας καθαριστής το βράδυ για 7οροφο κτήριο και δυο καθαριστές στην εφημερία !!!). Είναι αντιδραστικό να απαιτείς να μη σε προσβάλλουν άδικα μπροστά σε γονείς;

Ενημερώνουμε τη διοίκηση ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων δεν θα περάσει. Οι ανυπόστατες καταγγελίες έχουν ήδη απαντηθεί από τους συναδέλφους συμβασιούχους και μόνιμους που έχουν συνεργαστεί με τη συναδέλφισσα. Ενημερώνουμε τη διοίκηση ότι αυτά που θεωρεί η ίδια «ανύπαρκτα δικαιώματα» είναι υπαρκτά και θα τα υπερασπιστούμε ακόμη και με το αίμα μας, όπως έκαναν και οι προηγούμενες γενιές. Όποιος σηκώνει κεφάλι στην αδικία, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την άγρια εκμετάλλευση δεν είναι μόνος του. Είμαστε πολλοί όσοι υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και δημοκρατικά μας δικαιώματα και θα γίνουμε ακόμη περισσότεροι κόντρα σε όλους αυτούς που μας θέλουν μόνιμους και συμβασιούχους να σκύβουμε διαρκώς το κεφάλι, για να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική σαν οδοστρωτήρας επάνω από τα κορμιά μας και τα όνειρα των παιδιών μας.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει εδώ η συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφισσας.
  • Να αποδοθούν όλα τα νόμιμα ένσημα σε όλους τους συμβασιούχους και σε αυτούς που απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν και η διοίκηση τους τα χρωστάει.
  • Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα τους.
  • Να μην απολυθεί κανείς με τη λήξη της σύμβασης.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία με ανθρώπινες συνθήκες, 5ημερο – 8ωρο, με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι σε όλες τις ειδικότητες.
  • Να κλείσουν οριστικά οι πόρτες του νοσοκομείου μας στους εργολάβους. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του νοσοκομείου.
Share.

Comments are closed.