Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” : 28 Σεπτέμβρη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Υπ. Υγείας

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 12:00 ΜΜ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Σωματείο εργαζομένων: Στάση εργασίας 11πμ με 3μμ

Γιατροί: 24ωρη απεργία

          Εμείς που δουλεύουμε τόσα χρόνια με αυταπάρνηση, για να λειτουργούν τα τμήματα, οι κλινικές και οι μονάδες στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας παρά τη διαχρονική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του, δεν μπορούμε να είμαστε θεατές στη διάλυσή του!

Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές όταν 3000 παιδιά βρίσκονται σε αναμονή για χειρουργείο, όταν 21 βρέφη είναι σε λίστα αναμονής για χειρουργείο καρδιάς, στην αναστολή των τακτικών χειρουργείων, στα άδεια εργαστήρια από προσωπικό με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται όσες εξετάσεις δεν κρίνονται επείγουσες, κλινικές και μονάδες που λειτουργούν με ελάχιστο και τσακισμένο προσωπικό, με απάνθρωπα ωράρια. Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές στα  πανάκριβα μηχανήματα που μένουν αδρανή, γιατί καμία κυβέρνηση δεν προσέλαβε ειδικευμένο προσωπικό να τα δουλέψει όπως ο μαγνητικός τομογράφος ή όπως στην πυρηνική ιατρική όπου υπηρετεί μόνο ένας επικουρικός ιατρός, το τμήμα δεν είναι καν στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου και αποσπούν εδώ και καιρό γιατρό από το «Λαϊκό» για να πραγματοποιείται η διάγνωση και η θεραπεία κυρίως ογκολογικών περιστατικών. Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές στην αγωνία 850 ασθενών στη Μεσογειακή αναιμία που ακυρώνονται οι μεταγγίσεις εις βάρος της υγείας τους, λόγω ελλείψεων σε φιάλες αίματος, απόρροια της έλλειψης προσωπικού στην αιμοδοσία, στο ΕΚΕΑ και γενικώς της έλλειψης συγκροτημένου κρατικού σχεδίου κάλυψης των αναγκών σε αίμα.

Οι ελλείψεις προσωπικού επιδεινώνονται από την αντιεπιστημονική εμμονή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για συνέχιση των αναστολών εργασίας που στερούν από το νοσοκομείο μας έμπειρο προσωπικό!

Ο αριθμός των μόνιμων εργαζομένων μειώνεται διαρκώς από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, Πασοκ, Συριζα κλπ που πέρασαν και τώρα πια φαίνεται καθαρά στα τμήματα ότι η «λύση» των συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης ήταν καραμπινάτη υπονόμευση της ασφαλούς λειτουργίας των τμημάτων και των δικαιωμάτων του συνόλου του προσωπικού, συμβασιούχων και μονίμων. Για παράδειγμα στην εφημερία των παθολογικών κλινικών συχνά εργάζονται δυο νοσηλευτές ένας έμπειρος και ένας συμβασιούχος με ολιγόμηνη εμπειρία ακόμη και για 30 με 40 ασθενείς! Υπάρχουν βάρδιες που βγαίνουν μόνο από συμβασιούχους, αφού οι συμβασιούχοι είναι σχεδόν τα δυο τρίτα του προσωπικού. Ενώ  και στις μονάδες η αναλογία είναι επικίνδυνη όπως στην καρδιοχειρουργική μονάδα (ΚΕΜ) όπου από τους 10 νοσηλευτές που υπηρετούν οι μισοί είναι νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού!

Η βάρβαρη  πραγματικότητα δεν μπορεί να ωραιοποιηθεί ούτε να κρυφτεί από το υπουργείο που μιλάει για ελάχιστες προσλήψεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα τεράστια κενά σε προσωπικό (πάνω από 25.000 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών, πάνω από 6000 κενές οργανικές θέσεις γιατρών) και υποδομές, ούτε από τη διοίκηση του νοσοκομείου που δεν δίνει στοιχεία στους εκλεγμένους για τις κενές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο και τους υπηρετούντες!

Όλη αυτή η μεθοδευμένη υποβάθμιση της παιδιατρικής περίθαλψης ποιον άλλον ωφελεί πέρα από τους επιχειρηματικούς ομίλους που θησαυρίζουν και πριν την πανδημία και τώρα ακόμη περισσότερο;

Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης η οποία με μετακινήσεις του εξουθενωμένου προσωπικού προσπαθεί να μπαλώσει τρύπες από νοσοκομεία που φυσικά έχουν κι αυτά τραγικές ελλείψεις, όπως η ανακοίνωση για προσωρινή μετακίνηση αναισθησιολόγου από τον Ευαγγελισμό!

Δεν ανεχόμαστε τον κυνισμό του Υπουργείου Υγείας που λέει ευθαρσώς ότι το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο στο ΕΣΥ με εμπειρία χρόνων στα χειρουργεία καρδιάς και θώρακα σε νεογνά και παιδιά, με επιτυχείς πρωτοποριακές επεμβάσεις για διόρθωση σπάνιων συγγενών καρδιοπαθειών, δεν χρειάζεται, γιατί υπάρχει το Ωνάσειο! Θυμόμαστε όλοι ότι πριν λίγα χρόνια που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε βάλει λουκέτο στο παιδοκαρδιοχειρουργικό στο Αγία Σοφία, τμήμα του εξοπλισμού του, ακόμη και θερμοκοιτίδες για νεογνά, είχαν μεταφερθεί στο Ωνάσειο, γιατί εκεί δεν είχαν!! Θυμόμαστε όλοι ότι κι εκεί υπήρχαν λίστες αναμονής!

Δεν ανεχόμαστε σε λίγους μήνες να πετάξει η κυβέρνηση στην ανεργία τους συναδέλφους μας που εργάζονται με σύμβαση νοσηλευτές, γιατρούς, παρασκευαστές, βοηθούς θαλάμου, τραυματιοφορείς, διοικητικούς, καθαριστές! Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε με τσακισμένους μισθούς, χωρίς το δικαίωμα στην ανάπαυση!

Τώρα ξέρουμε ότι η λύση για τα προβλήματα που βιώνουμε τόσο οι υγειονομικοί όσο και οι οικογένειες των μικρών ασθενών μας δεν λύνονται με αλλαγή του κόμματος που κυβερνά. Δεν περιμένουμε να μας λύσουν τα προβλήματα όλοι αυτοί που διαχρονικά τα δημιούργησαν παίρνοντας ο ένας τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής από τον προηγούμενο!

Οριστικές λύσεις για εμάς και τα παιδιά μας μπορούν να δρομολογήσουν μόνο οι αγώνες μας κόντρα στη βάρβαρη πολιτική τους!

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και άμεση επαναλειτουργία όλων των τμημάτων.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων-επικουρικών-εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Κανείς να μην απολυθεί!
  • Να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
  • Έξω οι εργολάβοι και οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τα νοσοκομεία!

 

Περισσότερα

Το πρόγραμμα του webradio την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

Το πρόγραμμα του webradio του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 έχει ως εξής...

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα: Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού δεν πρόκειται να γίνουμε

Συνάδελφοι Η κυβέρνηση της Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο λαιμητόμο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη...

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ: Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας 1 Δεκέμβρη

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12.00-ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΛΕΣ...