Τετάρτη, 8 Ιουλίου

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Μετάλλου : Για τις εξελίξεις στον κλάδο

image_pdfimage_print

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου η ολομέλεια της ομοσπονδίας μετάλλου η οποία διορίστηκε από το πρωτοδικείο Πειραιώς με σκοπό τη συγκρότηση σε σώμα. Η απόφαση διορισμού χώρισε τις 25 έδρες ως εξής: ΔΑΣ ( συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ ) 10 έδρες, ΠΑΣΚΕ 9 έδρες, ΔΑΚΕ 5 έδρες, Εργ. Παρ. 1 έδρα.

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ λειτουργώντας στην ουσία ως μία δύναμη,απέκλεισαν  τελείως από το προεδρείο και την εκτελεστική επιτροπήτην πρώτη δύναμη ,την Δ.Α.Σ, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ,  παίρνοντας και τις 11 θέσεις για τους εαυτούς τους.

Με δεδομένο την ύπαρξη άρθρων του καταστατικού της ομοσπονδίας που προβλέπει ότι  τις κρίσιμες αποφάσεις , που αφορούν την διεξαγωγή των συνεδρίων , της παίρνει το προεδρείο,η εκτελεστική επιτροπή  και όχι το ΔΣ, όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι δύο παρατάξεις προχώρησαν σε αυτή την κίνηση για να έχουν την ελευθερία των κινήσεων το επόμενο διάστημα, να συνεχίσουν το έργο τους, που δεν είναι άλλο από την διαμόρφωση πλαστών, ψεύτικων συσχετισμών στο συνέδριο , ώστε η διοίκηση που θα εκλέγετε να είναι πλειοψηφικά στην υπηρεσία των βιομηχάνων του κλάδου , να διευκολύνουν την προώθηση της αντεργατικής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων στους χώρους δουλειάς.

Επίσης όπως ενημέρωσαν, στις προθέσεις τους είναι τις επόμενες μέρες να πάνε σε ένα fasttrack, μαϊμού συνέδριο, χωρίς καμία συζήτηση για τα τεράστια προβλήματα των μεταλλεργατών, χωρίς καμία κουβέντα για το πώς θα συντονιστεί και θα αναπτυχθεί ή πάλη με επίκεντρο τον κάθε χώρο δουλειάς το κάθε εργοστάσιο που οι συνάδελφοι στενάζουν. 

Μεγαλύτερη απόδειξη για το ρόλο τουςως υποστηρικτές, και δικαίωση του τίτλου πουέδωσαν οι εργαζόμενοι ως συνδικαλιστική μαφία στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, από την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης δεν μπορούσε να υπάρξει.

Πιο συγκεκριμένα πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις την Πέμπτη 21 Μαΐου σε νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία πού παραγραφεί το αδίκημα της νοθείας σε αρχαιρεσίες σωματείων ( μέχρι την Πέμπτη το συγκεκριμένο αδίκημα δικαζόταν έως και με πέντε χρόνια φυλάκιση ) δίνοντάς τους το ελεύθερο να ξεσαλώσουν σε ανύπαρκτα και εργοδοτικά σωματεία παράγοντας αντιπροσώπους για το μαϊμού συνέδριο που προτίθενται να κάνουν, για να συνεχίσουν τον αντεργατικό τους ρόλο στους χώρους δουλειάς.

Την ίδια στιγμή:

Η schneider ανακοίνωσε  λουκέτο στο εργοστάσιο της την 31-10-2020, η pitsos έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα βάλει λουκέτο, η κυβέρνηση οδηγεί σε ειδική εκκαθάριση την ΛΑΡΚΟ, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι ήδη σε ειδική εκκαθάριση ενώ τα ναυπηγεία Ελευσίνας και τα ΕΑΣ απειλούνται ότι μπορεί να οδηγηθούν σε εκκαθάριση, στην ΕΑΒ η κυβέρνηση επιβάλει νέες μισθολογικές περικοπές, στην ΕΛΒΟ ολοκληρώνεται το έγκλημα και στον όμιλο Στασινόπουλου μετά τις διαθεσιμότητες η εργοδοσία προχωράει σε απολύσεις.

Σε δεκάδες άλλους χώρους μικρούς και μεγάλους, η εργοδοσία πατώντας πάνω στις απαράδεκτες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού, έχει επιβάλει αναστολές συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητα ακόμη και μειώσεις αποδοχών. Τα προβλήματα με τη μη τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων είναι τεράστια παντού. Για όλα αυτά όμως στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ δεν τους καίγεται καρφί.

Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε χώρο δουλειάς να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις. Είναι η πέμπτη φάλαγγα των εργοδοτών στο εσωτερικό του εργατικού κινήματος. 

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή κάθε συνεπή εργαζόμενο στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε συσπείρωση με τις δυνάμεις μας στο συνεπή αγώνα κατά της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής των βιομηχανιών του κλάδου, της κυβέρνησης, της ΕΕ που σκοπό έχουν για μία ακόμη φορά να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στην πλάτη μας.

Το επόμενο διάστημα όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις μας θα πάρουν πρωτοβουλίες σε κάθε χώρο δουλειάς με σκοπό το συντονισμό των μεταλλεργατών σε όλο τον κλάδο για την απόκρουση αυτής της πολιτικής. Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων να συμμετέχουν σε αυτές τις πρωτοβουλίες.

 

Comments are closed.