ΔΑΣ Σκλαβενίτη : Άμεση σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης με θέμα την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης

image_pdfimage_print

  Στις 12/05/2019 μετά από πρόσκληση που απεύθυνε η ΔΑΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη εργαζομένων από δεκάδες καταστήματα Αθηνών και Πειραιά με αποκλειστικό θέμα την επικείμενη επιχειρησιακή σύμβαση όπως και τους όρους και τα αιτήματα που αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει. Στη συζήτηση αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά το πόσο μακριά είναι το επιχειρησιακό σωματείο από τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων οι οποίοι νιώθουν ακάλυπτοι από μια σύμβαση και έναν εσωτερικό κανονισμό που υπογράφτηκαν και εφαρμόζονται με κριτήριο τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης. 

 Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ομόφωνη απόφαση της σύσκεψης απευθυνόμαστε στο Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου και απαιτούμε να συνεδριάσει άμεσα και να ορίσει  συνελεύσεις ανά χώρο και κατάστημα με σκοπό την σύγκληση ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ με θέμα την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Να μην επαναληφτεί για άλλη μια φορά η υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, πίσω από κλειστές πόρτες και ενημέρωση των εργαζομένων από το διαδίκτυο. Μια συλλογική σύμβαση εργασίας αφορά πρώτα και κύρια τους  ίδιους τους εργαζόμενους, δεν είναι υπόθεση ενός Δ.Σ. σωματείου και της εργοδοσίας.

Βασικοί όροι που πρέπει να περιλαμβάνει η επιχειρησιακή σύμβαση είναι οι εξής:

  • Στην επιχειρησιακή σύμβαση να υπάγονται όλοι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα, κεντρικές αποθήκες, τμήματα παραλαβών, ετοιμασίας, αποστολών, καθαριότητας, φύλαξης, οδηγών, τεχνικών και συντηρητών, υπάλληλοι γραφείων, λογιστών της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.»
  • Πλήρες ωράριο εργασίας για όλους τους εργαζόμενους 5ημερο- 8ωρο- 40ωρο και μετατροπή όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε πλήρους απασχόλησης με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Βασικός μικτός μισθός 920 ευρώ χωρίς κανένα διαχωρισμό εργαζομένων.
  • Σύστημα κυλιόμενων βαρδιών και ρεπό για όλους τους εργαζόμενους με σταθερό τριμηνιαίο πρόγραμμα εργασίας.
  • Καθορισμός ειδικοτήτων και να διασφαλίζονται τα δικαιώματα της κάθε ειδικότητας. Απαγορεύεται ρητώς η ενασχόληση των εργαζομένων της επιχείρησης με άλλες ειδικότητες. Παροχή των ανάλογων μέσων ατομικής προστασίας και απαγόρευση της ενασχόλησης σε άλλα πόστα.
  • Η εταιρεία υποχρεούται να μετακινεί τους εργαζόμενους σε καταστήματα του δικτύου της πλησίον της διεύθυνσης κατοικίας τους. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό λόγω ειδικότητας, θέσης κ.τ.λ., η εταιρεία υποχρεώνεται να εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Συγκεκριμένα για εργαζόμενους που δουλεύουν σε σημεία όπου υπάρχει πρόσβαση με ΜΜΜ να καλύπτει το ποσό της κάρτας απεριορίστων διαδρομών, ενώ για όσους εργάζονται σε σημεία που δεν υπάρχει επαρκής πρόσβαση, υποχρεώνεται είτε να καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης, είτε την μεταφορά των εργαζομένων με δικά της μέσα.
  • ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η πρόσληψη ικανού αριθμού εργαζομένων για να είναι εφικτή η εφαρμογή όλων των παραπάνω, η μείωση της εντατικοποίησης και η πρόληψη της ψυχικής και σωματικής υγείας των εργαζομένων.

 

  Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαμε στη σύσκεψη αποφασίσαμε και δεσμευτήκαμε να υπερασπίσουμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Να αγωνιστούμε για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με βάση τις δικές μας ανάγκες.                               

Comments are closed.