Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία – Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου : Για την απόφαση της πλειοψηφίας του Εργατικού κέντρου να σφυρίξει τη λήξη των αγώνων

0
image_pdfimage_print

Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής.

Αμέσως μετά την μεγαλειώδη απεργία στις 10 Ιούνη και λίγες μέρες πριν την Απεργία 16 Ιούνη-μέρα ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου – έκτρωμα, που εχουν αποφασίσει εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας (ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Εργατικά Κέντρα πχ της Αθήνας και του Ηρακλείου, δεκάδες Ομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα πχ Οικοδόμοι, ΟΕΝΓΕ-Νοσοκομειακοί Γιατροί και άλλοι) , η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία κάλεσε εκτάκτως σε συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, ώστε να κηρύξει απεργία στις 16/6 και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των σωματείων και των εργαζομένων και στο νομό μας.

Τι έκανε από τότε η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου;;;

Πρώτον : περίμενε, χωρίς καμία πρόθεση κλιμάκωσης των αγώνων, την απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, η οποία τελικώς βάρεσε σιωπητήριο καθώς αποφάσισε να μην αποφασίσει καμιά αντίδραση στην κατάρτηση του 8ωρου!

Στάση που υπονομεύει τις διαθέσεις και τη μαζική συμμετοχή του εργατόκοσμου που εκφράστηκε στην ελπιδοφόρα απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο-καταπέλτης για το 8ωρο, τον εργάσιμο χρόνο, τις εργασιακές σχέσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες!

            Αποφάσισαν δηλαδή να «σφυρίξουν» τη λήξη στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να πάνε για δουλειά, μοιρολογώντας πάνω στην «ταφόπλακα» των εργασιακών δικαιωμάτων.

Δεύτερον : χωρίς καμία απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου παρά μόνο με μια τηλεφωνική ενημέρωση αποφάσισαν να ανακοινώσουν , μια μέρα πριν,  συγκέντρωση διαμαρτυρίας  προς την Κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν διορθώνει το νομοσχέδιο!

            Με θράσος μάλιστα καλούν στη συγκέντρωση να συμμετέχουν εργαζόμενοι από το εμπόριο , τα ξενοδοχεία τον επισιτισμό κλπ όταν με ευθύνη των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους δεν μπορούν να απεργήσουν και να διαδηλώσουν μαζί με αυτά που ήδη απεργούν όπως των Οικοδόμων, των Δημόσιων Υπαλλήλων κλπ. Καλούν δηλαδή σε έναν αγώνα, τη μαζικότητα του οποίου έχουν ήδη  παρεμποδίσει!  

Το συμπέρασμα είναι ένα: Κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση, βάζουν το λιθαράκι στις ανατροπές του αιώνα και ταυτόχρονα καλούν τους εργαζόμενους σε απραξία! Αυτήν ήταν η αγωνιστική κλιμάκωση για την οποία μιλούσαν σε συσκέψεις πριν λίγες μέρες… 

Είναι προφανές ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου αφού προχώρησε σε μια απεργία που δεν πίστευε και δεν ήθελε, τρόμαξε το ίδιο με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ, βλέποντας πανελλαδικά χιλιάδες εργαζόμενους να απεργούν και να διαδηλώνουν, χιλιάδες νέους εργαζόμενους να κάνουν για πρώτη φορά τα αγωνιστικά τους βήματα. Και αποφάσισαν, όλοι μαζί σε συνεννόηση και αγαστή συνεργασία, να βάλουν φρένο και να διευκολύνουν την ψήφιση του νομοθετικού εκτρώματος.

Οι εργαζόμενοι όπως τον Νοέμβρη, όπως στις 6 Μάη, όπως στις 10 Ιούνη θα πουν την τελευταία κουβέντα, παραμερίζοντας τους εργατοπατέρες που παριστάνουν την ηγεσία των εργαζομένων.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να πάρει μέρος με κάθε τρόπο στο αγωνιστικό κάλεσμα αύριο 16 Ιούνη στην πόλη μας. Να δώσουμε συνέχεια στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας κόντρα σε κυβερνήσεις-εργοδοσία-ΕΕ, για την αλλαγή των συσχετισμών στα σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο, για την ενίσχυση των αγωνιστικών, ταξικών δυνάμεων.

Καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στις πρωινή  απεργιακή συγκέντρωση που έχουν ορίσει τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για 12 η ώρα στο Δημαρχείο  και τη συνέχεια της δράσης μέσα στη μέρα με άλλες μορφές!

Το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά! Δε διορθώνεται, δε βελτιώνεται!

Να μην ψηφιστεί ! Να πεταχτεί στα σκουπίδια!

ΟΛΟΙ 16 Ιούνη

12 η ώρα στο Δημαρχείο !

 

 

Share.

Comments are closed.