Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής (ΕΚΕ-ΔΑ): Ανακοίνωση μπροστά στο εκλογοαπολογιστικο συνέδριο στις 9 Φεβρουαρίου

Η ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Δυτικής Αττικής εύχεται σε όλους τους συναδέλφους  καλή και αγωνιστική χρονιά. Να είμαστε δυνατοί μπροστά στις μεγάλες μάχες που έχουμε να δώσουμε.

Το 2023 είναι χρονιά αρχαιρεσιών στο Εργατικό Κέντρο και  χρειάζεται να  βρει όλα τα σωματεία σε  θέση μάχης. Να οργανωθούν και να απλωθούν οι εργατικοί αγώνες, η συλλογική και οργανωμένη δράση. Η πείρα από τις κινητοποιήσεις  εργαζομένων και σωματείων στην περιοχή της Δυτικής Αττικής αναδεικνύει πως δεν χωράει αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική.

Μέσα σε αυτή την πορεία, κάθε εργαζόμενος, κάθε σωματείο, κάθε τίμιος συνδικαλιστής είναι ανάγκη να καταδικάσει τις πρακτικές της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΕ-ΔΑ καθώς  σε ρόλο «λαγού» εφαρμόζει πλευρές του Νόμου Χατζηδάκη, ενός Νόμου που κατά τα αλλά θέλει να «καταργήσει» Η ουσία όμως είναι πως θέλει  να «μαγειρέψει» εκλογικά ποσοστά,  να αλλοιώσει αποτελέσματα ώστε να μην αλλάξει ο συσχετισμός και να συνεχίσει να κάθεται στο σβέρκο της εργατικής τάξης της περιοχής.

Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ με τις ευλογίες της ΓΣΕΕ, πραγματοποιήσαν αρχαιρεσίες στα Σωματεία  ‘ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ’ και στο Σωματείο των ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ, με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Στο Σωματείο της Ένωσης μάλιστα πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες χωρίς καν να το προβλέπει η ανακοίνωση  της εφορευτικής Επιτροπής! Το σωματείο η  Ένωση’  εδώ και τρία χρόνια δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση, δεν έχει οργανώσει ούτε μια κινητοποίηση, δεν  έχει  πραγματοποιήσει Γ.Σ , αλλά μέσα σε 5 μέρες, παραμονή Χριστουγέννων, (16-20/12) κατάφερε να ψηφίσουν  800 άτομα!!!! και να βγάλει (18) αντιπροσώπους για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου.

Σαν μικροί όμως μαθητευόμενοι masterchef πιάστηκαν στα πράσα. Ανάμεσα  στους εκλεγμένους αντιπροσώπους, για το επερχόμενο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, από το συγκεκριμένο Σωματείο, εμφανίζονται «εργαζόμενοι» που καμία σχέση δεν έχουν με τον κλάδο των ιδιωτικών υπάλληλων. Είναι μεγαλοστελέχη της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ και στο Εργατικό Κέντρο  , προερχόμενοι από μια σειρά χώρους όπως τα ναυπηγεία, τα ΕΑΣ, τα ΕΛΠΕ, την ώρα που  οι εργαζόμενοι  τους έχουν γυρίσει την πλάτη και δεν εκλέγονται αντιπρόσωποι στα αντίστοιχα πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα . Χρησιμοποιούν με αλλά λόγια ένα σωματείο – φάντασμα για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους σε Εργατικό Κέντρο και ΓΣΕΕ αξιοποιώντας ταυτόχρονά την προσφιλή τους τακτική, να ψηφίσουν οι λίστες των προϊσταμένων στις μεγάλες αποθήκες χωρίς οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν τίποτα.

Σε μια περίοδο που οξύνονται τα λαϊκά προβλήματα, η ακρίβεια τσακίζει το ήδη χαμηλό μεροκάματο, εκατοντάδες συνάδελφοι βρίσκονται υπό την απειλή πλειστηριασμών, και η εργοδοσία ξεσαλώνει στους χώρους δουλειάς, η πλειοψηφία του ΕΚΕ-ΔΑ ενδιαφέρεται μόνο να διατηρήσει τις καρέκλες της.

Είμαστε αποφασισμένοι να γίνει πραγματικό συνέδριο Εργατών

Συνάδελφοι

Ως Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να αποκαλυφθεί η υπονομευτική στάση της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΕ-ΔΑ αλλά και το συνοδοιπόρων τους τα τελευταία τρία χρόνια(ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΟΤΗΤΑ) . Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα πραγματοποιήσουν ένα συνέδριο παρωδία «νόθων» αντιπροσώπων με διαδικασίες fast track.

Τώρα είναι η ώρα τα μέλη των Συνδικάτων να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να απαλλαγούν από τέτοιες ηγεσίες. Να μαζικοποιήσουν τα Σωματεία δείχνοντας εμπιστοσύνη στους πρωτοπόρους αγωνιστές ,βάζοντας στο περιθώριο τις εργοδοτικές συνδικαλιστικές  δυνάμεις που κάνουν ζημιά στον αγώνα των εργαζομένων

Το προηγούμενο διάστημα  οι δυνάμεις της ΔΑΣ και των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έκαναν προσπάθεια μέσα από τις γραμμές συνδικάτων, είτε σε σωματεία που πλειοψηφούν οι ταξικές δυνάμεις είτε ως δύναμη μειοψηφίας να συμβάλουν στην αναζωογόνηση του  κινήματος στη Δυτική Αττική. Στην περιοχή μας υπάρχουν ζωντανά Σωματεία που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν μπροστά στον αγώνα, πάλεψαν ώστε να μην περάσουν “στα μουγκά” τα νέα αντεργατικά μέτρα, στήριξαν τους εργαζόμενους στις δύσκολες στιγμές, αναμετρήθηκαν με την εργοδοσία κόντρα σε απολύσεις. Ένα τέτοιο σωματείο, είναι και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής που αυτό το διάστημα (15/1-28/1) δίνει τη μάχη των αρχαιρεσιών του.

Η δύναμη βρίσκεται στη μαζική οργάνωση και στον ταξικό αγώνα-αλλάζουμε τους συσχετισμούς στο ΕΚΕΔΑ.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκαπιδευτικών: Αγώνας ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό ΕΕ και κυβέρνησης στην Ειδική Αγωγή

Αγώνας ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό ΕΕ και κυβέρνησης στην Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση και...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ -Συνδικάτο μετάλλου Αττικής: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας ποδοσφαίρου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στις ομάδες του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων...