Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία-ΔΑΞ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΟΙ ¨: Ανακοίνωση Εκλογών

Συνάδελφοι Ναυπηγοξυλουργοί

Μετά απο την πετυχημένη Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας προχωράμε στις εκλογές που θα γίνουν την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου για να αναδείξουμε ένα αγωνιστικό – μαχητικό Δ.Σ. για τα επόμενα πολύ δύσκολα, απ΄οτι προβλέπεται, 2 χρόνια για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Σωματείου είναι απαραίτητη περισσότερο από κάθε άλλη φορά γιατί στα δύσκολα χρόνια που έρχονται χρειάζεται να έχουμε αποκούμπι ένα Σωματείο μαζικό, ταξικό, αγωνιστικό, που να μπορεί να ανταποκριθεί στην οργάνωση της αντίστασης, του αγώνα, απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από τους εργοδότες και την πολιτική της κυβέρνησης άλλα και των κομμάτων που συμφωνούν με τις βασικές επιλογές του κεφαλαίου και της Ε.Ε.

Στα δύσκολα 2 χρόνια που πέρασαν η παράταξή μας είχε την πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Σωματείου.προσπάθησε με πείσμα και θέληση και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό να οργανώσει τον αγώνα των Ναυπηγοξυλουργών για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Παρά τις δυσκολίες που διαμόρφωσαν οι αντεργατικοί νόμοι της κυβέρνησης της ΝΔ με τον νόμο Χατζηδάκη αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τον απεργοκτόνο νόμο, η επίθεση της εργοδοσίας, των εφοπλιστών που απειλούσαν ακόμα και με απολύσεις, αλλά και τις τρικλοποδιές που προσπαθούσε να βάλει η γνωστή πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα με τους 3 εκλεγμένους στο ΔΣ στοχεύοντας στην αδράνεια και την απραξία του Σωματείο. Η παράταξη μας δεν έκανε πίσω και από κοινού με το Συνδικάτο Μετάλλου αλλά και τα υπόλοιπα ταξικά συνδικάτα προσπάθησε και οργάνωσε τον αγώνα των Ναυπηγοξυλουργών και για προβλήματα που αφορούσαν τον κλάδο αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Τέτοια παραδείγματα είναι :

• Ο αγώνας για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις 12% που υπογράψαμε
  • Για να υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας
  • Να μην υπάρχουν αυθαιρεσίες απο τους εγοδότες στα μεροκάματα, στα ένσημα στο ωράριο εργασίας
  • Κάναμε παρεμβάσεις σε ΕΥΔΑΠ και εταιρίες ενέργειας που απηλούσαν με διακοπές και πετύχαμε σε αρκετές περιπτώσεις να μην μείνουν σπίτια χωρίς νερό και ρεύμα.
  • Οργανώσαμε τον αγώνα μας με τα υπόλοιπα Συνδικάτα του Ταξικού Αγωνιστικού Κινήματος ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης όπως στον νόμο Χατζηδάκη, την ακρίβεια στην ενέργεια, την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης για την ζωή των εργαζομένων, την διεκδίκηση για την ανάγκη υπογραφής ΣΣΕ όπως είναι η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αλλά και οι Κλαδικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και τα ημερομίσθια που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και άλλα πολλά.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια που περιγράφουμε παραπάνω, η ομάδα των συναδέλφων της μειοψηφίας ήταν παντελώς ανύπαρκτοι. Αρκετές φορές για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους χρησιμοποιούσαν το επιχείρημα ότι αυτοί ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του κλάδου και δεν έχουν σχέση με επαγγελματίες συνδικαλιστές.

ΑΛΗΘΕΙΑ  Συνάδελφοι!!!!!!

Η Απεργίες για την Πρωτομαγιά, ο νόμος Χατζηδάκη, το ασφαλιστικό, η ακρίβεια, η υγεία των εργαζομένων, τα σχολεία των παιδιών μας δεν αφορά τους συναδέλφους Ναυπηγοξυλουργούς;

Ας αναλογιστεί ο κάθε καλόπιστος συνάδελφος αυτό γιατί η ομάδα αυτή θέλει ένα ΔΣ σε αδράνεια, σε απραξία και βέβαια ένα Σωματείο που να μην αντιστέκεται, να μη αγωνίζεται, να μην υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δέχονται από εργοδότες και την πολιτική των κυβερνήσεων

Η μόνη απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι είναι να έρθουν μαζικά στις εκλογές, να γυρίσουν την πλάτη σε αυτήν την ομάδα που τους θέλει άβουλους και υποταγμένου.

Να ενισχυθούν οι δυνάμεις της ΔΑΣ – ΔΑΞ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΟΙ που αντιστέκεται και παλεύοντας μαζί με όλους τους Συναδέλφους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους για τα δίκια μας.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΔΑΣ – ΔΑΞ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΟΙ

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...