Κυριακή, 5 Απριλίου

Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων (Δ.Α.Ε.Π.): Καλούμε τους πλοιάρχους να μην επιτρέψουμε τη νομιμοποίηση του νόθου αποτελέσματος,

image_pdfimage_print

Ο αγωνιστικός συνδυασμός ναυτίλων πλοιάρχων «Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων» καταγγέλλει πως από την έναρξη των αρχαιρεσιών της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) στις 01 Οκτωβρίου 2019 μέχρι την ολοκλήρωση τους στις 10 Δεκέμβρη 2019, ο μηχανισμός των εφοπλιστών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο εκφυλιστικών, νόθων διαδικασιών.

Στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας μελών της ΔΑΕΠ και του Γ. Τασιούλα μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ και της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ, κατέθεσαν εκ νέου ένσταση καταγγέλλοντας τη διαρκή μαζική ταχυδρόμηση των συστημένων επιστολών – «ψήφοι» στις αρχαιρεσίες από ταχυδρομικά καταστήματα όπως από Αιόλου, Μητροπόλεως, Συντάγματος, Βούλας Λουτράκι, Κερατέα, κ.α. συστημένων επιστολών – «ψήφοι»  κάθε φορά σε 40αδες, 50αδες, 60αδες την ίδια ώρα.Διαδικασία που διαρκεί δευτερόλεπτα έως ορισμένα λεπτά, και αποκαλύπτει ότι λειτουργεί  οργανωμένος μηχανισμός νοθείας των αρχαιρεσιών.

Επιπρόσθετα κατήγγειλαν ότι αυθαίρετα παραβίασε η Εφορευτική Επιτροπή τη σχετική διάταξη του άρθρου 36, παρ. 1 του καταστατικού της Π.Ε.Π.Ε.Ν. «Αι ημέραι εργασίας της Εφορευτικής Επιτροπής καθορίζονται υπ’ αυτής της ιδίας μη δυνάμεναι όμως να είναι ολιγώτεραι των τεσσάρων (4) εβδομαδιαίως». Η εφορευτική επιτροπή κατά παρέκκλιση του καταστατικού ανακοίνωνε εβδομαδιαία προγράμματα αρχαιρεσιών καθορίζοντας μια (01) μέρα αυτοπρόσωπης ψηφοφορίας !!!, αποκλείοντας πλοιάρχους μέλη του σωματείου να ψηφίσουν αυτοπροσώπως.

Η  Εφορευτική Επιτροπή καθ’ όλη τη διάρκεια των αρχαιρεσιών κατέστρεφε φακέλους των συστημένων επιστολών στους οποίους  αναγράφεται ο κωδικός του αποστολέα   «τινάζοντας στον αέρα» το σύνολο των αρχαιρεσιών.

Με βάση τα παραπάνω και υπογραμμίζοντας το οριακό σημείο της κατάστασης, που αποκτά και διαστάσεις ποινικού ενδιαφέροντος, απαιτήσαμε:

  1. Να διακοπεί η διαδικασία των αρχαιρεσιών και η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων.
  2. Να γίνει έλεγχος σε ότι αφορά τη μαζική αποστολή συστημένων επιστολών από τα ταχυδρομικά καταστήματα προς την ταχυδρομική θυρίδα των αρχαιρεσιών 80484, του κεντρικού ταχυδρομείου Πειραιά με τα αιτήματα που έχουμε υποβάλλει προς την Εφορευτική Επιτροπή με τα αριθ. Πρωτ. Εισ. ΕΕ 7/26-11-2019 και αριθ. Πρωτ. Εισ. ΕΕ 8/6-12-19 υπομνήματα  μας.

Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής πρωτοδίκης Καλτάκης Ελ., τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ Τσικαλάκης Μ., ο εκπρόσωπος της ITF Κουράκος Σ., ο διευθυντής του ΕΛΟΕΝ Ριζεάκος Γ., και τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. της  ΠΕΠΕΝ, δε μπορούσαν να απαντήσουν στις τεκμηριωμένες καταγγελίες μας για τις άθλιες παρεμβάσεις τους στις αρχαιρεσίες της ΠΕΠΕΝ, αποσκοπώντας στον έλεγχο της ΠΝΟ, στην εκμετάλλευση 120.000 ναυτεργατών, στην παραπέρα αλλοίωση του συσχετισμού στην ΓΣΕΕ.

Καλούμε τους πλοιάρχους να μην επιτρέψουμε τη νομιμοποίηση του νόθου αποτελέσματος, να συνεχίσουμε τον αγώνα για «συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών»!!!

 

Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων(Δ.Α.Ε.Π.)

Comments are closed.