Δήλωση της Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Σάμου για τη φωτιά στην ιστοσελίδα alt.gr

Δημοσιεύτηκε στις

Αυτή τη στιγμή η φωτιά συνεχίζει να καίει στο νησί μας, καταστρέφοντας μια πανέμορφη περιοχή. Είμαστε δίπλα στους πυροσβέστες,  τους εθελοντές, τους κατοίκους που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά φάνηκαν τα κενά τόσο σε πυροσβεστικά μέσα (υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής, ελλιπή μέσα κατάσβεσης κλπ), όσο και σε μέτρα πρόληψης της φωτιάς. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ από τα συνολικά 17,7 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσαν τα Δασαρχεία όλης της χώρας για έργα αντιπυρικής θωράκισης πίστωσε μόλις 1,7 εκατ. ευρώ για όλη την Ελλάδα, ενώ πέρσι το αντίστοιχο ποσό ήταν σχεδόν 4,5 εκατομμύρια! Επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική της ενίσχυσης του κεφαλαίου που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις βρίσκει χρήματα για να δίνει στους μονοπωλιακούς ομίλους, ενώ αποδεικνύεται “τσιγκούνα” όταν πρόκειται για τις εργατικές λαϊκές ανάγκες.

Το ΕΚ Σάμου θα σταθεί στο πλευρό του λαού και την επόμενη μέρα, έτσι ώστε πάνω στα αποκαΐδια να μην βρουν ευκαιρία εκμετάλλευσης τα διάφορα κοράκια, που θρέφει η πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης.

Καλούμε τα μέλη των σωματείων του ΕΚ Σάμου να στηρίξουν όπως μπορούν και ακολουθώντας τις οδηγίες ειδικών να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, αλλά και να είναι έτοιμα για δράση, έτσι ώστε να αποκατασταθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα η καταστροφή στο περιβάλλον.

 

Βάσω Βρυνιώτη

Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Σάμου

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Όλοι στην κινητοποίηση Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου έξω από τα ZARA Κοραή

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση του σωματείου μας έξω από...

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής: 21 Σεπτέμβρη Έκτακτη σύσκεψη για την κατάσταση στην ειδική αγωγή

Έκτακτη σύσκεψη για την κατάσταση στην ειδική αγωγή (ειδικά σχολεία, μεταφορά, ελλείψεις προσωπικού, παράλληλη...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας με την...