Δήλωση Θανάση Γκώγκου (μέλος ΔΣ ΔΥΠΑ εκ μέρους των εργαζομένων) για το νέο άθλιο πρόγραμμα που αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Αίσχος και ντροπή!

Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ως μια γροθιά βρίσκονται επί ποδός και αγωνίζονται για να καπνίσουν πάλι οι τσιμινιέρες, που αποκρούουν καθημερινά τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που επιχειρεί με ψέματα και συκοφαντίες να τους πετάξει στον δρόμο, που με την ανυπάκουη στάση τους έστησαν αγωνιστικό μπλόκο σε εργολαβίες που στάλθηκαν για να πιάσουν στασίδι στη φύλαξη των εργοστασίων, ήρθε ξανά σήμερα στο ΔΣ της ΔΥΠΑ δια περιφοράς έκτακτο θέμα που τους αφορά (νέο πρόγραμμα), μόλις μία μέρα μετά την τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση.

Ξανά και με τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο η κυβέρνηση και η ΔΥΠΑ ως πρόθυμος λαγός με καταμερισμένη ευθύνη καθώς από το πρόγραμμα καταγράφεται η έγκριση της συμμετοχής της ως φορέα υλοποίησης στην υπό έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση που προετοιμάζεται, χαρακτηρίζουν εκ νέου “ανέργους” τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και αναφέρουν ως “δεδομένη τη λήξη των συμβάσεων τους στις 12-05-2024”.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ συσπειρωμένοι στα σωματεία τους έχουν καταθέσει τις διεκδικήσεις και τις προτάσεις τους για την ενιαία επαναλειτουργία της επιχείρησης παράλληλα με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε όλο αυτό το διάστημα από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας, το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, η εναντίωση των τοπικών κοινωνιών με τη συμμετοχή οικογενειών, γυναικών, παιδιών, εκπαιδευτικών, ακύρωσε πριν 15 μέρες το σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Είναι απαράδεκτο την ώρα που μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης εμφανίζονται εκατομμύρια ευρώ για αγορές κτιρίων να καλείται το ΔΣ να αποφασίσει εν μια νυκτί και να πάρει θέση για σύνθετες οικονομοτεχνικές μελέτες. Την ίδια στιγμή αιφνιδίως καλείται να δώσει μέσα σε ελάχιστα λεπτά έγκριση για ένα σχέδιο κατάρτισης Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής για τα 2025-2028 που συγκεντρώνει ασύλληπτα μεγέθη ποσών. Και την ίδια ώρα να μη βρίσκονται χρήματα για να στηριχθεί η εργασία εκατοντάδων ειδικευμένων εργατών και μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που απαξιώνονται.

Η καταψήφιση από πλευράς μου είναι φυσικά δεδομένη. Η δήλωση δημοσιοποιείται για να αποκαλύψει ένα επιπλέον κομμάτι των άθλιων μεθοδεύσεων της κυβέρνησης, μίας παρασκηνιακής συζήτησης που με τη μορφή τάχα συλλογικών αποφάσεων της ΔΥΠΑ και με επίφαση Δημοκρατίας σκάβει τον λάκκο των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ παλεύουν για τη δουλειά τους, για ανοιχτό εργοστάσιο! 

Οι κυβερνητικές προτάσεις που τους καταγράφουν ως ανέργους, επιστρέφονται ως απαράδεκτες!

Περισσότερα

Ομιλία του Γιάννη Τασιούλα, Προέδρου Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους Γραμματείας του ΠΑΜΕ στην απεργιακή Συγκέντρωση Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Η 1η Μάη είναι ημέρα δική μας. Των εργαζομένων όλου του κόσμου...

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...