Δηλωση Θ. Γκωγκου: Για την νέα αγωγή του Διοικητή της ΔΥΠΑ εναντίον των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται σε αυτό, στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την ομόφωνη απόφαση που έχει πάρει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ στο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και στο συνέδριο της, για να εμποδίσει την επιβολή ποινών στους ανέργους.

Οι εργαζόμενοι της ΔΥΠΑ μέσω των συλλογικών αποφάσεων τους έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στο «ποινολόγιο των ανέργων», στο σχεδιασμό που αντιμετωπίζει τους ανέργους με τον μπαλτά. Βρίσκονται απέναντι σε αποφάσεις που ορίζουν ένα σύνθετο πλέγμα τιμωριών των ανέργων που ξεκινά από το σταδιακό κόψιμο του επιδόματος ανεργίας, την πλήρη διαγραφή από τα μητρώα ανέργων ως και πρόστιμο χιλιάδων ευρώ.

Με τη νέα αγωγή του Διοικητή της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) εναντίον των εργαζομένων και με τον ίδιον απαράδεκτο τρόπο που προχώρησε πριν λίγο διάστημα σε αντίστοιχη αγωγή εναντίον του προέδρου του συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας δηλαδή χωρίς συζήτηση και ενημέρωση του ΔΣ, επιχειρείται να συρθούν ξανά οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια, να επιβάλουν την αστυνομία ανέργων με τρομοκρατία, μετατρέποντας τους εργαζομένους της ΔΥΠΑ σε δεσμοφύλακες και ντετέκτιβ.

Με ποινές στους εργαζόμενους της ΔΥΠΑ, προσπαθούν να επιβάλουν τις ποινές στους ανέργους (ζητώντας παράλληλα και 10.000 από την Ομοσπονδία και 5000 από κάθε νόμιμο εκπρόσωπο της)!

Οι μεθοδεύσεις και τα χοντροειδή ψέματα της κυβέρνησης που προηγήθηκαν για να εξελιχθεί και να γίνει νόμος το «ποινολόγιο των ανέργων», μια πολιτική θέση που αντιμετωπίζει τα θύματα ως θύτες και εν δυνάμει παραβάτες, ακολουθείται σήμερα από την απαραίτητη γαρνιτούρα της τρομοκρατίας και της καταστολής. Με τις αγωγές επιχειρούν να δώσουν κατασταλτικά χαρακτηριστικά στην επίσημη πολιτική της ανακύκλωση της ανεργίας.

Καλούμε τα συνδικάτα από κάθε κλάδο να καταγγείλουν τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων της ΔΥΠΑ, να σταθούν αλληλέγγυοι στις αποφάσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, να αποτρέψουμε στην πράξη την προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας να μετατρέψουν σε αστυνομία ανέργων τους εργαζόμενους της ΔΥΠΑ.

 

Περισσότερα

Ομιλία στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέες και νέοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, Συναντιόμαστε και σήμερα για μια ακόμα φορά, αυτή...

Ομιλία του Ζιώγα Κώστα, Αντιπροέδρου Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στη παράσταση μνήμης για το έγκλημα στα Τέμπη στο Σταθμό Λαρίσης στις 10 Απρίλη

Μόλις χθες  συμπληρώθηκαν  40 ημέρες από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, σε βάρος αθώων...

Τοποθέτηση Θανάση Γκώγκου, Μέλος του ΔΣ της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για τον προϋπολογισμό για το 2023

Για μία ακόμα χρονιά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) επικύρωσε ως διακοσμητικό...