Δικαστική προσφυγή του ΣΕΒ εναντίον εργαζομένων της Cosco

image_pdfimage_print

Η προσφυγή του ΣΕΒ σε βάρος της διοίκησης του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ (Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες Πειραιά), έρχεται να προστεθεί στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, ενάντια στον αγώνα των λιμενεργατών, που αγωνίζονται και διεκδικούν υπογραφή ΣΣΕ και εφαρμογή της ένταξης τους στα ΒΑΕ.

Τα ΒΑΕ αποτελούν πέπλο προστασίας για επαγγέλματα στα οποία η επικινδυνότητα στην άσκηση τους, είναι ιδιαίτερα σύνθετη και αυξημένη! Αποτελούν τη βασική, ελάχιστη ασφαλιστική συμβολή στον περιορισμό των συνεπειών του επαγγελματικού κινδύνου και της πρώιμης φθοράς της υγείας των εργαζομένων σε μια σειρά κλάδους, χώρους και ειδικότητες.

Λαγός μπροστά στο νέο ασφαλιστικό που προετοιμάζεται μπαίνει ο ΣΕΒ καθώς με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αξιώνει να εξαιρεθούν οι λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στο λιμάνι του Πειραιά. Οι βιομήχανοι στρέφονται ενάντια στην κατάκτηση που απέσπασαν οι εργαζόμενοι στη διάρκεια των πολυήμερων απεργιακών τους κινητοποιήσεων πριν από ένα χρόνο, με τις οποίες ανέδειξαν ότι η βαριά και επικίνδυνη εργασία τους, σε συνδυασμό με το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας που έχει επιβάλει η εργοδοσία (COSCO-ΟΛΠ), σακατεύουν εργαζόμενους και απειλούν ευθέως την ανθρώπινη ζωή.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των λιμενεργατών της COSCO αλλά και των εργαζόμενων συνολικά, θα ενταθεί με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ συνέχεια των προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορία τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο λιμάνι, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν μέτρα συζήτησης, οργάνωσης και δράσης, να αποφασίσουν και να πάρουν μέρος μαζικά, μαχητικά στα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομικό ρίσκο και δικαίωμα.

Comments are closed.