Διεθνής Συνάντηση Συνδικάτων του Εμπορίου της ΠΣΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τετάρτη, 26 Ιουνίου, φιλοξενήθηκε στην Αθήνα συνάντηση Συνδικάτων του Εμπορίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

       Θέμα της συνάντησης ήταν η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στις πολυεθνικές του εμπορίου Carrefour, LIDL, Leroy Merlin κ.α. Στη συνάντηση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εμπορίου  CGT Commerce  της Γαλλίας συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι συνδικάτων εμπορίου από την Ισπανία, την Κύπρο, την Τσεχία και από την Ελλάδα το ΠΑΜΕ. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα βήματα συντονισμού της δράσης τους και ανάπτυξης κοινών πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα.

       Την Πέμπτη, 27 Ιουνίου, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εμπορίου  CGT Commerce  της Γαλλίας επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά. Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία της CGT Commerce, που είναι η μεγαλύτερη Ομοσπονδία της Γαλλίας, ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Γαλλία και τη δράση της Ομοσπονδίας τους, καθώς και για την απόφαση τους, πριν λίγες βδομάδες, να γίνουν μέλη της ΠΣΟ.

ΦΩΤΟ: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72157709273804156

ΦΩΤΟ: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72157709273816672

 

Περισσότερα

Συνέδριο Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων – Βήμα Κήρυξης της νέας Αντεργατικής Επίθεσης Εργοδοτών-Ευρωπαϊκής Ένωσης

https://youtu.be/a_K6jvkA-8I Την Παρασκευή 26 Μάη, ολοκληρώνεται στο Βερολίνο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ. Ένα...

Αλληλεγγύη στους εργάτες της Ιταλίας και στην Απεργία της 26 Μάη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Ιταλίας και το συνδικάτο  USB...

Συλλυπητήριo Μήνυμα στους Εργαζόμενους της Ιταλίας

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στο συνδικάτο USB και όλους τους εργαζόμενους της...