Διεθνής Αλληλεγγύη με την Απεργία στις 6 Απρίλη στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις

To Συνδικάτο USB στηρίζει την Απεργία και τις Κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Ελλάδας που είναι κοινοί με των εργαζομένων της Ιταλίας

Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού- λαικού εισοδήματος

Για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

Τα ταξικά συνδικάτα αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο, εργάζονται για την οικοδόμηση ενός μεγάλου διεθνούς εργατικού κινήματος και δεν μπορούν να δεχτούν ότι οι εργαζόμενοι και οι άνθρωποι θα πληρώνουν αυτή την κατάσταση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι λιμενεργάτες της Γένοβας και οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο της Πίζας αρνήθηκαν να μεταφέρουν όπλα. Από την Πίζα και τη Γένοβα, το USB απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να πουν Όχι στον πόλεμο.

Το τίμημα αυτού του πολέμου, όπως και όλων των άλλων που έγιναν από τους δυτικούς συνασπισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, της Υεμένης και πολλών άλλων χωρών, το πληρώνουν οι λαοί και οι εργαζόμενοι.

Θάνατος, καταστροφή, προσφυγιά για όσους υποφέρουν άμεσα, μιζέρια, επισφάλεια και απολύσεις για όλους τους άλλους.

Οι κυβερνήσεις παρασύρουν τις ευρωπαϊκές χώρες όλο και περισσότερο προς τη σύγκρουση στέλνοντας οικονομικούς πόρους, όπλα και υιοθετώντας κυρώσεις. οι ισχύουσες πολιτικές τροφοδοτούν τη σύγκρουση, εγκαθιδρύοντας μια πραγματική οικονομία πολέμου και εμπορίας όπλων κατά παράβαση των εθνικών νόμων.

Χρηματοδοτήσεις στρατιωτικών εξοπλισμών δόθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ η οικονομική και κοινωνική κατάσταση των διαφόρων χωρών απαιτεί πόρους για την υγεία, τη λαϊκή ευημερία και τις βασικές υπηρεσίες.

Το θέμα του πολέμου και της εργασίας είναι στενά συνδεδεμένα.

Το USB ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΣ

Συνδικάτο LAB Αλληλεγγύη στην Γενική Απεργία στην Ελλάδα

Στις 6 Απριλίου η εργατική τάξη στην Ελλάδα προχωρά σε γενική απεργία και το Συνδικάτο LAB απο την Χώρα των Βάσκων θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο ΠΑΜΕ σε αυτές τις σημαντικές στιγμές για την εργατική τάξη.

Σε αυτό το πλαίσιο κρίσης και παγκοσμιοποίησης της αδικίας, τα αιτήματα της γενικής απεργίας είναι σαφέστατα: η μη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, η καταγγελία του αυξανόμενου πληθωρισμού και των τιμών, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και το αίτημα για συλλογικές διαπραγματεύσεις με  αυξήσεις μισθών.

Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας. Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν ότι ανοίγεται ένα νέο παράδειγμα και ένας νέος κόσμος και ότι ταυτόχρονα οι αλλαγές δεν είναι μόνο αναγκαίες, αλλά και ασταμάτητες. Επομένως, η κύρια πρόκληση και ο αγώνας που έχουμε αυτή τη στιγμή εμείς, οι λαοί και η εργατική τάξη, είναι αν αυτές οι αλλαγές πάνε προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης αυτού του καπιταλιστικού συστήματος ή αν αρχίσουμε να χτίζουμε ένα νέο μοντέλο που θέτει τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και όλων των λαών, η βιωσιμότητα του πλανήτη και της ζωής, στο προσκήνιο.

Σε αυτό το πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών πολέμων οι λαοί και η εργατική τάξη δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν αλλά πολλά να χάσουν σε αυτή τη λογική των πολέμων που προκαλούν καταστροφή και κίνδυνο της ζωής.

Οι ίδιοι άνθρωποι που μέχρι πρόσφατα μας έλεγαν ότι ο καπιταλισμός δεν έχει εναλλακτική, τώρα μας λένε ότι ο καπιταλισμός πρέπει να επανιδρυθεί. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι ο καπιταλισμός, ως άδικο πολιτικό και οικονομικό σύστημα, έχει αποτύχει εδώ και καιρό. Σε αυτό το διεθνές πλαίσιο το νεοφιλελεύθερο μοντέλο κυριαρχεί σήμερα στην περιτειχισμένη Ευρώπη.

Ως εκ τούτου, ελπίζουμε ότι η γενική απεργία θα είναι μια επίδειξη της ελληνικής εργατικής τάξης που, μπροστά στην τρέχουσα επισφάλεια της ζωής, θα βοηθήσει στην οικοδόμηση εναλλακτικών που θα θέτουν τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και όλων των λαών στο επίκεντρο.

 Μηνύματα επίσης έχουν σταλεί στο ΠΑΜΕ απο συνδικάτα της Αυστρίας και της Ιρλανδίας

 

 

 

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια

Βίντεο από τις κινητοποιήσεις και την χθεσινή κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Το ΠΑΜΕ στηρίζει τις συνεχιζόμενες...

Αλληλεγγύη στη Απεργία των Εργαζομένων της Ιταλίας στις 2 Δεκέμβρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Ιταλίας και το Συνδικάτο USB...

Η Κυβέρνηση Μπάιντεν επιτίθεται στους αγώνες των εργαζομένων των ΗΠΑ

 Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους των ΗΠΑ που αγωνίζονται για αυξήσεις...