Τετάρτη, 23 Ιουνίου

Δεν παίζουμε την Υγεία μας στα Ζάρια. Απαιτούμε συχνά και ασφαλή δρομολόγια για το Λαό

0
image_pdfimage_print

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Τα χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και οι πάνω από 1.000 νεκροί, προβάλλουν επιτακτικά την ανάγκη να ληφθούν χωρίς καμιά καθυστέρηση ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Αντί να υλοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των συνδικάτων και των μαζικών φορέων για να προστατεύσει την υγεία του λαού και να διασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά του, αξιοποιεί αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες για να δυναμώσει την επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες, μεγαλώνοντας τα προβλήματα, φέρνει νέου αντιλαϊκούς νόμους ενώ προχωρά στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση κάνει 3μηνες συμβάσεις με τους γιατρούς που τόσο έχουμε ανάγκη ενώ για τα ιδιωτικά ΚΤΕΛ κάνει 2χρονες συμβάσεις. Αντί να επιτάξει την ιδιωτική υγεία και τα ιδιωτικά μέσα μαζικής μεταφοράς, η κυβέρνηση μπουκώνει με τα χρήματα του ελληνικού λαού τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στην υγεία και στις μεταφορές στερώντας τα από κρίσιμες υποδομές και προσωπικό στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις συγκοινωνίες.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, για την πραγματική κάλυψη των αναγκών μας για φτηνή και ασφαλή συγκοινωνία. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να κοροϊδεύει και να μας κουνάει το δάχτυλο, να πάρει ουσιαστικά μέτρα εδώ και τώρα.

Απαιτούμε:

  • Πύκνωση δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής σε όλα τα μέσα μεταφοράς.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στα αστικές συγκοινωνίες και τους επιβάτες.
  • Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους η έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία.
  • Άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση για:
  1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  2. Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά καινούργιων οχημάτων και βαγονιών.
  • Καμία επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες. Όχι στα ΣΔΙΤ. Επίταξη των ΚΤΕΛ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.pdf

Share.

Comments are closed.