Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: Για την κινητοποίηση για τις απολύσεις , έφερε η παρέμβαση αποτέλεσμα.

image_pdfimage_print

Κινητοποίηση στην επιχείρηση  “UP PRESS” πραγματοποίησαν μέλη του Συνδικάτου την Πέμπτη 6 Αυγούστου καταγγέλλοντας την εκδικητική απόλυση συναδέλφισσας. Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες του Συνδικάτου ότι η απόλυση έγινε με στόχο να απαλλαγεί η εργοδοσία από κάθε ενοχλητική φωνή και στάση και για να τρομοκρατήσει για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους έτσι ώστε να προωθήσει με τις λιγότερες αντιδράσεις τους σχεδιασμούς της το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα με την αποφασιστική στάση της συναδέλφισσας στην επιχείρηση «ΨΙΜΥΘΙ» και με την βοήθεια του Συνδικάτου η εργοδοσία αναγκάστηκε να μην προχωρήσει στην απόλυση με αποτέλεσμα η εργαζόμενη να επιστρέψει στην εργασία της. Αυτή η θετική εξέλιξη αποδεικνύει πως μόνο όταν γίνεται υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους μπορούν οργανωμένα με το Συνδικάτο τους  να αντιμετωπίσουν την εργοδοτική επίθεση.

 Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες.

Οι διακοπές, η ξεκούραση και η αναψυχή είναι ανάγκη του εργαζόμενου, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε. Είναι δικαίωμα που το διεκδικούμε και το υπερασπιζόμαστε. Ταυτόχρονα όμως η εργοδοτική επίθεση στους χώρους δουλειάς δεν σταματάει ποτέ και απ’ ότι φαίνεται δεν κάνει διακοπές. Το Συνδικάτο παραμένει ανοιχτό κάθε απόγευμα και την περίοδο των διακοπών, όπως κάναμε και την περίοδο της πανδημίας για να βοηθήσει και να στηρίξει κάθε εργαζόμενο. Οποιαδήποτε προσπάθεια των εργοδοτών να επιτεθούν στα δικαιώματα των εργαζόμενων χρειάζεται να τα αντιμετωπίσουμε έγκαιρα, με κάθε τρόπο να ενημερωθεί το Συνδικάτο.

  Η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει και να παλέψει για όλες τις σύγχρονες ανάγκες της, για ένα μέλλον όπου ο πλούτος θα ανήκει στους εργαζόμενους που τον παράγουν με ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Comments are closed.