Τρίτη, 4 Αυγούστου

Δελτίο Τύπου του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας

image_pdfimage_print

Το συνδικάτο μας πραγματοποίησε χθες (27.05.20) παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας με βασικό αίτημα την κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ, κομμάτι της οποίας είναι και η τηλεργασία που έχει υιοθετηθεί από την εργοδοσία και αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων στον κλάδο μας τους τελευταίους 2,5 μήνες, ως μέτρο δήθεν για την προστασία της υγείας μας.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ πραγματοποίησε συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου όπου θέσαμε τα αιτήματά μας και απαιτήσαμε να δεσμευτεί το υπουργείο να αρθούν οι ΠΝΠ, η γενίκευση της τηλεργασίας και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων ώστε να γυρίσουμε στους χώρους δουλειάς.

                Από την πλευρά του υπουργείου έγινε ξεκάθαρο ότι η τηλεργασία ήρθε για να μείνει και η μόνη σκέψη που υπάρχει είναι πως θα αντικατασταθεί η παρούσα ΠΝΠ με άλλο νόμο που θα «θεσμοθετεί» το πώς θα εφαρμόζεται η τηλεργασία

Επιπλέον, στα ερωτήματα που θέσαμε για το τι διατίθεται το υπουργείο να κάνει ώστε να πιέσει τους εργοδότες να πάρουν μέτρα αποσυμφόρησης των χώρων κ.α., ο εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα, τονίζοντας μόνο ότι υπάρχουν …. ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως επίσης επισήμανε ότι η κατάργηση των ΠΝΠ εξαρτάται από παράγοντες υγειονομικού χαρακτήρα….

Συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το υπουργείο εργασίας και η κυβέρνηση, δουλεύουν πυρετωδώς για να εξασφαλίσουν όρους και νόμους στους επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να διασφαλιστεί η κερδοφορία τους. Η τηλεργασία είναι άλλη μια μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας που η κυβέρνηση διατίθεται να νομοθετήσει προς όφελος των εργοδοτών.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο να μην δεχτούν την μονιμοποίηση αυτής της μορφής εργασίας αλλά συγκροτημένα μέσα από το συνδικάτο μας, το ΣΕΤΗΠ, τις σωματειακές επιτροπές του, να διεκδικήσουμε τώρα την κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ, κομμάτι των οποίων είναι και η τηλεργασία αλλά και να παρθούν μέτρα μέσα στους χώρους δουλειάς ώστε σταδιακά και με ασφάλεια να επιστρέψουμε.

Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

 

Comments are closed.