Δευτέρα, Αύγουστος 19

Δελτίο Τύπου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για τη στάση εργασίας & τη γενική συνέλευση στο εργοτάξιο του Φαλήρου την Τετάρτη 17 Απρίλη

image_pdfimage_print

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η στάση εργασίας και η γενική συνέλευση που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού όρμου από τις 12.00 έως τις 13.00, την Τετάρτη 17 Απρίλη.

Οι εργαζόμενοι, με τη μαζική συμμετοχή τους στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, έδειξαν ότι η απόφασή τους είναι μία: δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Δεν δεχόμαστε να μας ξεζουμίζουν οι εργοδότες, να δουλεύουμε ατέλειωτες υπερωρίες, νύχτες και Σαββατοκύριακα, για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Η συζήτηση με τους συναδέλφους κατάληξε στο ότι, ανάλογα και με τη στάση της εργοδοσίας, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με όλες τις μορφές για βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας, διασφάλιση του νόμιμου ωραρίου, τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς.

 

Comments are closed.