Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις ΖΟΥΡΑ για τη συνάντηση με την εργοδοσία στο Υπουργείο Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Στις 20 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την εργοδοσία των επιχειρήσεων ΖΟΥΡΑ στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Νεφελούδη. Η εργοδοσία προκλητικά, προς όλους τους εργαζόμενους που είμαστε απλήρωτοι, ισχυρίστηκε ότι “υπάρχει σημαντική βελτίωση” από τον Αύγουστο που είχε γίνει η προηγούμενη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, ενώ για το ότι πολλοί εργαζόμαστε χωρίς ένσημα είπε, για μία ακόμα φορά εδώ και χρόνια, ότι ψάχνει λύση!

Κουβέντα δεν ειπώθηκε τόσο από την εργοδοσία όσο και από το Υπουργείο για την εκδικητική αντιμετώπιση που έχει το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του σωματείου και όσοι συνάδελφοι ξεπερνούν την τρομοκρατία και διεκδικούν τα εργασιακά και όχι μόνο, δικαιώματα. Υπενθυμίζουμε ότι η εργοδοσία έχει τοποθετήσει τα μέλη του ΔΣ σε χώρο που δεν έχει νερό, ρεύμα, τουαλέτα, θέρμανση και γενικά δεν πληρεί απολύτως κανέναν όρο υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, ενώ αντιμετωπίζουν και μεγαλύτερη απληρωσιά, η τελευταία πληρωμή έγινε πριν 80 ημέρες και αφορά μέρος του Μαΐου.

Επίσης, καταγγέλλουμε το γεγονός ότι, με ευθύνη του ΟΑΕΔ αλλά και του Υπουργείου Εργασίας όπου αυτός εντάσσεται, συνεχίζει να μην έχει καταβληθεί το επίδομα επίσχεσης σε όσους άσκησαν αυτό τους το “δικαίωμα”, κάτι που επισημάνθηκε και στη συνάντηση.

Η επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματα κλιμακώνεται σε όλη την πτηνοτροφία, σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Το μένος του συγκεκριμένου βιομήχανου έχει να κάνει με τα εμπόδια που βάζουμε στους σχεδιασμούς για να εντείνει την εκμετάλλευσή μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

 

 

Περισσότερα

Κάλεσμα ΟΙΥΕ για συγκέντρωση στο Allou Fan Park σήμερα στις 15:00 – Οι απολύσεις δεν θα περάσουν

Η απεργία πέτυχε! Το Allou! Fun Park δεν λειτούργησε! Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων χαιρετίζει τη...

Απεργία των εργαζομένων στο Allou Fun Park(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Απεργία ξεκίνησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Allou Fun Park με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης...

ΠΕΜΕΝ- ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Απεργία 12 Μάη στα Φορτηγά – Οχηματαγωγά πλοία στο λιμάνι του Κερατσινίου

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, στον απεργιακό αγώνα των...