Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής των εργαζομένων στη Δασοπροστασία/πυροπροστασία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

image_pdfimage_print

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019,στην Ερμούπολη Σύρου , πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας και διαμαρτυρία στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης που κάλεσαν η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ).

Οι εργαζόμενοι μέσω του λεγόμενου «κοινωφελούς» προγράμματος του ΟΑΕΔ στη δασοπροστασία-πυροπροστασία, σταδιακά οδηγούμαστε σε απόλυση τις επόμενες ημέρες παρά το γεγονός ότι καλύπτουμε σημαντικά κενά και πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών στις οποίες έχουμε τοποθετηθεί.

Προκειμένου να κλιμακώσουμε τον δίκαιο αγώνα μας και σε τοπικό επίπεδο, παράλληλα με τις δράσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής που στηρίζουμε, συγκαλέσαμε συνέλευση/σύσκεψη με την στήριξη των συναδέλφων του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, όπου και εκλέξαμε τοπική Συντονιστική Επιτροπή.

Στην Συνέλευση Ομόφωνα διαπιστώσαμε :

α. Είμαστε εργαζόμενοι και όχι ωφελούμενοι . Παρέχουμε ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, καλύπτοντας κενά στον τομέα της πυροπροστασίας, της πρόληψης πυρκαγιών αλλά και στον καθαρισμό φρεατίων / δημόσιων χώρων κ.α. Τα φαινόμενα που συνοδεύουν την κλιματική αλλαγή απαιτούν καλά οργανωμένο, προετοιμασμένο και εξοπλισμένο κρατικό μηχανισμό. Κανένας δεν νομιμοποιείται πλέον να επικαλείται άγνοια, καθώς, όπως δυστυχώς, πρόσφατα μάθαμε με τραγικό τρόπο ( Μάτι, Μάνδρα) και στην χώρα μας, οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στην πυροπροστασία, τα αντιπλημμυρικά έργα, την προστασία του περιβάλλοντος κ.λ.π. είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίες.
β. Οι συμπολίτες που διαπιστώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της εργασίας μας, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες και το έργο μας.

Διεκδικούμε και απαιτούμε τα αυτονόητα, ήτοι:

 Μόνιμη εργασία με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
 12μηνη ανανέωση των συμβάσεων των 5066 συναδέλφων συμβασιούχων των “Κοινωφελών” προγραμμάτων Πυροπροστασίας, στις Δασικές Υπηρεσίες.
 Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε όλες τις υπηρεσίες, σε αορίστου χρόνου για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 Άρση όλων των νομικών / συνταγματικών περιορισμών, για την μετατροπή των συμβάσεων των “ευέλικτων” εργαζόμενων, σε αορίστου χρόνου.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Εκτιμώντας ότι το δικαίωμα στην σταθερή δουλειά με δικαιώματα αφορά όλους τους συναδέλφους (μόνιμους & έκτακτους- «ωφελούμενους» ) είμαστε βέβαιοι για την στήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που αναμένουμε να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε νέα συντονιστική συνέλευση την Δευτέρα 11/11/2019 και ώρα 13:00 μμ, προκειμένου να σχεδιάσουμε, όλοι μαζί τις επόμενες κινήσεις που θα μας φέρουν κοντά στη νίκη!

Για την Συντονιστική Επιτροπή:
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΟΥΡΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΞΑΝΘΑΚΗ-ΤΑΣΟΥ ΑΝΝΑ

Comments are closed.