Δελτίο Τύπου της ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ για το ετήσιο γενικό συμβούλιο της ΠΝΟ

image_pdfimage_print

Στο Ετήσιο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ, που συγκάλεσε ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός  για τον απολογισμό – προγραμματισμό, για την εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ (Μάρτη 2019), συνεχίστηκαν οι εκφυλιστικές διαδικασίες στη βάση του αντιδημοκρατικού καταστατικού της με την μη εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κανένα σωματείο δεν εκπροσωπείται με περισσότερους αντιπροσώπους από το 1/10 του συνολικού αριθμού των αντιπροσώπων, που έχουν εκλεγεί από τις αρχαιρεσίες των πρωτοβάθμιων ναυτεργατικών σωματείων, με αποτέλεσμα να αποκλείονται 33 αντιπρόσωποι σε σύνολο 103!!!

Οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, του  ναυτεργατικού κινήματος, με παρέμβαση κατέθεσαν υπόμνημα και επανέλαβαν την θέση τους απαιτώντας όλα τα ναυτεργατικά σωματεία πριν την έναρξη του Συμβουλίου να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα νομιμοποίησης των αντιπροσώπων τους.

Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός με επικεφαλή τον Γ.Γ της ΠΝΟ Χαλά Γ., δεν κατέθεσε κανένα έγγραφο για να καλύψει τις βρωμιές του, έφτασε σε σημείο να επικαλεστεί «προσωπικά δεδομένα» όπως η ΠΕΠΕΝ και δεν δίστασαν να έχουν έτοιμη την αναφορά της επιτροπής πληρεξουσίων, που δεν εκλέχτηκε από το νόθο σώμα των αντιπροσώπων.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να συνεχίσουμε τον αγώνα μέσα και έξω από τα καράβια, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας, μέσα από την οργανωμένη πάλη να γίνουν αλλαγές σε ταξική κατεύθυνση στα σωματεία, στη ΠΝΟ, για την ανασύνταξη του ναυτεργατικού κινήματος.

Συμμετέχουμε στα σημερινά συλλαλητήρια των συνδικάτων στην Αθήνα, στις 6.30μμ στην Ομόνοια διεκδικώντας:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ν.4387/2016 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

Comments are closed.