Δελτίο Τύπου για την Αμοιβή εργασίας την Καθαρά Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε στις

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους ότι η καθαρά Δευτέρα δεν ανήκει στις επίσημες αργίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Αποτελεί αργία μόνο όταν έχει χαρακτηριστεί αργία από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο.

Αν μια επιχείρηση δεν λειτουργήσει την Καθαρά Δευτέρα και η ημέρα αυτή θεωρείται αργία από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο, τότε οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθό δεν θα έχουν καμία μείωση. Όσοι όμως αμείβονται με ημερομίσθιο θα το λάβουν ακόμη κι αν δεν εργαστούν. 

Στην περίπτωση που μια επιχείρηση λειτουργήσει φέτος κατ’ εξαίρεση, ενώ δεν λειτουργούσε προηγούμενα χρόνια και εμπίπτει στις περιπτώσεις εκείνες που η Καθαρά Δευτέρα θεωρείται αργία από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο, τότε ο εργαζόμενος που θα εργαστεί θα λάβει προσαύξηση για την ημέρα αυτή κατά 75% (στο 1/25 του μισθού του), ενώ αυτός που αμείβεται με ημερομίσθιο  θα λάβει ένα επιπλέον ημερομίσθιο με προσαύξηση 75%.

 

Περισσότερα

Συνεχίζεται η αποστολή μηνυμάτων αλληλεγγύης προς τον Πρόεδρο του Συνδικάτου ΕΝΕΔΕΠ και του ΕΚ Πειραιά, Μάρκο Μπεκρή

Συνεχίζεται η αποστολή μηνυμάτων αλληλεγγύης στο σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και στον Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο του...

Η κατάθεση στεφανιών στο Πολυτεχνείο θα γίνει την Κυριακή 16 Νοέμβρη

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, σωματεία, μαζικούς φορείς, να συμμετέχουν μαζικά...

Συνεχίζεται η αλληλεγγύη στον Πρόεδρο του Συνδικάτου ΕΝΕΔΕΠ και του ΕΚ Πειραιά, Μάρκο Μπεκρή

Συνεχίζεται η αποστολή μηνυμάτων αλληλεγγύης στο σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και στον Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο του...