Παρασκευή, 29 Μαΐου

Δελτίο Τύπου για τη σημερινή Συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ

image_pdfimage_print

«Έλαμψε» για άλλη μια φορά το «άστρο» του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού! Στη σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, μετά την τελεσίδικη απόφαση του διορισμού της, επικράτησε η λογική της σιωπής για την «ταμπακιέρα», δηλαδή για όλα τα ζητήματα της αντεργατικής πολιτικής που καίνε τους εργαζόμενους και για τα οποία η διορισμένη ηγεσία όχι μόνο δεν έβγαλε άχνα όλο αυτό το διάστημα, αλλά τα έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση, καθώς και για το ίδιο το 37ο Συνέδριο.

Αυτή η σιωπή επιβλήθηκε με την ομοθυμία και τη συμφωνία όλων των υπόλοιπων παρατάξεων, αφού κανένας από όλους αυτούς δε θέλει να γίνεται συζήτηση, γιατί έτσι αποκαλύπτεται ο επιζήμιος για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ρόλος τους.

Η στάση τους αυτή είναι αντίστοιχη της θέσης που παίρνουν στον κοινωνικό εταιρισμό, στην ενσωμάτωση των συνδικάτων με τα εργοδοτικά – κυβερνητικά σχέδια και συμφέροντα, στις νόθες διαδικασίες και στη διείσδυση των εργοδοτών στα συνδικάτα των εργαζόμενων.

Η συνεδρίαση αυτή, προς χάρη των τύπων και της «δημοκρατίας» του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, εξαντλήθηκε με την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Προεδρείου, στο οποίο, ως συνήθως, μοιράστηκαν οι προϋπάρχοντες ρόλοι της ηγετικής ομάδας Παναγόπουλου –  Καραγεωργόπουλου – Κιουτσούκη – Βασιλόπουλου, που οι εργαζόμενοι ονόμασαν «συνδικαλιστική μαφία».

Και σε ανώτερα!

Η παράταξη της ΔΑΣ , η μόνη που επιδίωξε να γίνει συζήτηση, κατέθεσε την τοποθέτησή της στα πρακτικά και αποχώρησε από αυτή τη «στημένη» διαδικασία «διανομής» των ρόλων της ηγετικής ομάδας στο θέατρο του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

 

 

Comments are closed.