Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20

ΔΑΣ στο ΕΚ Θήβας:Έξω οι νόθοι από το συνέδριο του ΕΚΘ – Έξω η εργοδοσία από τα συνδικάτα

image_pdfimage_print

Εργαζόμενη, εργαζόμενε

Η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Θήβας προχωράει στην πραγματοποίηση του 16ου Συνεδρίου (22-23/5) ενώ με ευθύνη της έχουν γίνει μια σειρά νόθες, παράνομες και παράτυπες διαδικασίες στις αρχαιρεσίες των σωματείων μελών του.

Η πλειοψηφία αυτή, αντιγράφοντας τις  πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, οδήγησε σωματεία σε νόθες και παράνομες αρχαιρεσίες μόνο και μόνο για την αναπαραγωγή αντιπροσώπων ώστε να διασφαλίσει τις καρέκλες της, αντί να βοηθήσει στη διεξαγωγή πραγματικών  αρχαιρεσιών ώστε να τηρηθούν οι διαδικασίες, να εξασφαλιστεί η πραγματική μαζικοποίηση σωματείων, η αντιμετώπιση αδυναμιών, η βελτίωση της λειτουργίας των ΔΣ. Συγκεκριμένα:

 • Πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες σωματείων με νόθες διαδικασίες. Σε καταστάσεις ψηφισάντων αναγράφονται ονόματα συναδέλφων οι οποίοι δε ψήφισαν ποτέ και έχει πλαστογραφηθεί η ίδια τους η υπογραφή (ΚΛΑΔΙΚΟ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ, ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ). Ενώ υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή σε αρχαιρεσίες αυτοαπασχολούμενων ή άλλων όπου δεν έχουν σχέση με το επάγγελμα (ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ).
 • Συμμετείχαν διευθυντικά στελέχη σε αρχαιρεσίες σωματείων. Συγκεκριμένα: Α) στο σωματείο της Αλουμίνκο συμμετείχαν οι 7 από τους 8 διευθυντές της εταιρείας (Χ.Δ. – Οικονομικός Διευθυντής, Γ.Λ. – Διευθυντής Παραγωγής, Β.Κ. – Διευθύντρια Προμηθειών, Κ.Μ. – Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ι.Χ. – Διευθυντής Μεγάλων Έργων, Ν.Τ. – Διευθυντής Πωλήσεων, Σ.Γ. – Διευθυντής Marketing & Επικοινωνίας) εκτός από τον διευθυντή του εργοστασίου (Δ.Δ.)!!!

  Β) στο σωματείο ΚΛΑΔΙΚΟ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ συμμετείχαν ο βοηθός διευθυντή παραγωγής (Μ.Α.) και ο επιθεωρητής ασφαλείας (Π.Ι.), οι ίδιοι όπου στο ΣΕΠΕ Θήβας τον Γενάρη και τον Δεκέμβρη του 2018 εκπροσώπησαν σε εργατική διαφορά την εταιρεία τους (EURODRIP) ενάντια στο επιχειρησιακό τους σωματείο για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης…!!!

 • Αλλοιώθηκαν και πλαστογραφήθηκαν μέχρι και ολόκληρες καταστάσεις ψηφισάντων, πρακτικά αρχαιρεσιών. Συγκεκριμένα, στο σωματείο ΚΛΑΔΙΚΟ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ διαφορετική κατάσταση ψηφισάντων υπήρχε στο πρωτοδικείο και διαφορετική στον φάκελο του σωματείου (είχαν διαγραφεί ονόματα με blanko). Το μέλος της εφορευτικής επιτροπής (Αντωνούδης Χρήστος) όπου είχε την ευθύνη, είναι ταυτόχρονα αναπληρωτής γραμματέας του ΔΣ του ΕΚΘ.
 • Υπό την καθοδήγηση της πλειοψηφίας του ΕΚΘ μια σειρά σωματεία πραγματοποίησαν αρχαιρεσίες για ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής χωρίς την παρουσία Δικαστικού ή Δικηγόρου οι οποίοι σύμφωνα με το νόμο Ν. 1264/82 έχουν την απόλυτη ευθύνη για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.
 • Έχουν διαπιστωθεί εκατοντάδες διπλοψηφίες οι οποίες δεν μπορούν να διασταυρωθούν αν όλα τα σωματεία δεν καταθέσουν μητρώα μελών τουλάχιστον με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ – ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ – ΑΔΤ – ΑΜΑ.

  Συναδέλφισσα, συνάδελφε

  Οι δυνάμεις της ΔΑΣ αποκάλυψαν στους εργαζόμενους της περιοχής και στις Διοικήσεις των σωματείων την σαπίλα που διέπει την πλειοψηφία του ΕΚΘ, όπου με την καθοδήγηση του προέδρου του ΕΚΘ (Δημητρίου Δημήτριος) έχουν  πλήρως αποθρασυνθεί.

  Οι δυνάμεις και οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ επιμένουμε στη θέση μας ότι Συνέδριο πρέπει να πραγματοποιηθεί και να είναι πραγματικά εργατικό και όχι ένα νόθο «συνέδριο – express», με νόθους αντιπροσώπους και τη φυσική παρουσία της εργοδοσίας μέσα σ’ αυτό, όπως ετοιμάζουν να πραγματοποιήσει η πλειοψηφία του ΕΚΘ.

  Συναδέλφισσα, συνάδελφε

  Οι δυνάμεις της ΔΑΣ υπηρετώντας τα εργατικά μας συμφέροντα υποστήριζε και υποστηρίζει ένα συνέδριο εργατών, όχι των νόθων και των εργοδοτών. Αν ο πρόεδρος και η πλειοψηφία του ήθελαν πραγματικό συνέδριο τότε θα στήριζαν τις προτάσεις των εκπροσώπων της ΔΑΣ για:

 • Έλεγχο όλων των ενστάσεων για νοθείες, πλαστογραφίες, κτλ
 • Η ημέρα του συνεδρίου να μην οριστεί καθημερινή αλλά Σάββατο – Κυριακή ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους αντιπροσώπους, σε όλες τις Διοικήσεις όλων των σωματείων, σε εργαζόμενους – μέλη να παραστούν και να πραγματοποιηθεί συζήτηση πάνω στα προβλήματα και στον τρόπο δράσης για την επίλυσή τους.

  Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Κανένας τίμιος εργαζόμενος να μην αποδεχτεί αυτήν την σαπίλα και τον εκφυλισμό. Ο καθένας να κρίνει την κατάσταση και να πάρει θέση απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα.

Καλούμε σε συμπόρευση, σε κοινό βηματισμό όλα εκείνα τα σωματεία, που παρά τις επιφυλάξεις τους προσβλέπουν στην ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος και κατανοούν τη σημασία δυνατού ταξικού πόλου. Απλώνουμε το χέρι σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους που δεν αντέχουν τη σαπίλα της συνδικαλιστικής μαφίας, προβληματίζονται, ψάχνουν το αποκούμπι τους.

Καλούμε τους εργζόμενους, τους αντιπροσώπους και τις Διοικήσεις των σωματείων μελών του ΕΚΘ να δείξουν τη δυσαρέσκεια τους, να απομονώσουν την ηγεσία του ΕΚΘ που κάνει τα ίδια με τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και του Παναγόπουλου, να πούνε «τέρμα ως εδώ», «κάτι πρέπει να γίνει».

Τα συνδικάτα ανήκουν στους εργάτες – ΟΧΙ στους νόθους και στην εργοδοσία

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΘ – ΣΤΙΣ 8:00 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

Comments are closed.