ΔΑΣ Νοσ. Παίδων «Η Αγία Σοφία» για κόψιμο του ρεύματος σε νοσηλεύτρια

0

Από την προηγούμενη Παρασκευή 22 Ιουλίου η ΔΕΗ μέσα σε συνθήκες καύσωνα βύθισε στο σκοτάδι την οικογένεια συναδελφισσας νοσηλεύτριας που εργάζεται με σύμβαση στα επείγοντα του νοσοκομείου μας. Η συναδέλφισσα έχει τρία παιδιά , ο σύζυγος είναι συνταξιούχος και όπως καταγγέλλει η ίδια τον τελευταίο χρόνο όλη η πολυκατοικία πλήρωνε έναντι, γιατί κανείς από την ΔΕΔΔΗΕ δεν έκανε καταμέτρηση.

Όταν τελικά ήρθαν να μετρήσουν την κατανάλωση, της έστειλαν «ραβασάκι» ύψους 3000 ευρώ με την εντολή να πληρώσει άμεσα τα 1700 ευρώ και σταδιακά τα υπόλοιπα. Έτσι την Παρασκευή της έκοψαν το ρεύμα, χωρίς κανένα ενδοιασμό και παρά τα 40αρια! Μάλιστα στην ερώτηση γιατί έναν ολόκληρο χρόνο δεν γινότανε καμία καταμέτρηση, η απάντηση από τη ΔΕΔΔΗΕ ήταν ότι μένουν σε δύσβατη περιοχή, παρότι μένουν στο Γουδί!

Η κυβέρνηση φορτώνει αναρίθμητα βάρη στις λαϊκές οικογένειες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτές είναι οι συνέπειες της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας σε συνδυασμό με το Χρηματιστήριο Ενέργειας και το εμπόριο ρύπων που καθορίζουν τις τιμές της κιλοβατώρας και καμία κυβέρνηση ούτε η σημερινή της ΝΔ ούτε η προηγούμενη του Σύριζα δεν έβαλαν εμπόδια σε αυτό το δρόμο τεράστιας κερδοφορίας που μεγαλώνει τα βάσανα του λαού.

 Ίσα ίσα όλες οι κυβερνήσεις στήριξαν αυτό το δρόμο ανάπτυξης που σήμερα φέρνει υπεδιπλάσιες τιμές στην κιλοβατώρα για τα οικιακά τιμολόγια για τον Αύγουστο από όλες τις εταιρείες! Μάλιστα πριν από λίγες μέρες στη Βουλή ψήφισαν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που «επικαιροποιεί και εκσυγχρονίζει» το καθεστώς των άδικων ειδικών φόρων κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα που συμβάλλουν στην εκτόξευση των λογαριασμών κ την ακρίβεια!

Οι υγειονομικοί που όλα αυτά τα χρόνια ματώνουμε για να υπερασπιστούμε την υγεία των παιδιών μέσα σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων, υποστελέχωσης, εντατικοποίησης, εμπορευματοποίησης της υγείας, με μισθούς καθηλωμένους και κουτσουρεμένα δικαιώματα, ερχόμαστε αντιμέτωποι και με την ακρίβεια, τις συνεχείς ανατιμήσεις σε ενέργεια και είδη λαϊκής κατανάλωσης! Έχουμε συμφερον να αντιπαλεψουμε όλες τις κυβερνήσεις που με την πολιτική τους στερουν από εμας και τα παιδιά μας βασικά αγαθά, που μας ρίχνουν στο σκοταδι του κέρδους και του ανταγωνισμου!

Καλούμε όλους τους εργαζομενους να σταθούμε διπλα στη συναδελφισσα και σε κάθε εργαζόμενο που αντιμετωπιζει αντιστοιχο πρόβλημα. Κανεις να μη μείνει μόνος του!

Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου να παρει θέση στο απαραδεκτο αυτό γεγονός ,που δεν είναι δυστυχώς μεμονωμενο, μιας και τα σωματεία οφείλουν να υπερασπιζονται τα δικαιώματα των εργαζομενων και όχι να είναι “κυβερνητικός εκπρόσωπος” της κάθε κυβέρνησης που μας τσακίζει!

Απαιτούμε:

Να συνδεθεί άμεσα το ρεύμα στη συναδελφισσα

Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των φόρων

Ρεύμα φτηνό για το λαό

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.