ΔΑΣ Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων:Απεργούμε 24 Σεπτέμβρη κόντρα στις άθλιες μεθοδεύσεις των συνδικαλιστών της εργοδοσίας

image_pdfimage_print

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ, που είναι η δεύτερη σε δύναμη παράταξη στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, ζητά επί μία εβδομάδα από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης, ώστε να συζητηθούν οι εξελίξεις μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου σκούπα της κυβέρνησης που χτυπά τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.  

Ζητήσαμε να παρθεί το συντομότερο απόφαση για κήρυξη 24ωρης Απεργίας την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, ώστε να συντονιστούμε με τα μεγάλα Εργατικά Κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά, της ΑΔΕΔΥ και μεγάλων Ομοσπονδιών, καθώς και με μια σειρά μεγάλα Συνδικάτα του κλάδου όπως της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, που έχουν ήδη πάρει τέτοιες αποφάσεις. Αποφάσεις έχουν πάρει επίσης στην Αττική για τις 24 Σεπτέμβρη και μεγάλα επιχειρησιακά σωματεία, όπως στα ξενοδοχεία Hilton και Marriott.

Όμως η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας όχι μόνο αρνήθηκε να συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο, κάτι που δεν προκαλεί καμία έκπληξη στους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά πήγε κι ένα ακόμη βήμα παραπέρα: 

Συντάχτηκε απόλυτα με τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας που είναι ριζωμένη στη ΓΣΕΕ και μας ενημέρωσε ότι «αποφάσισε», χωρίς να συνεδριάσει κανένα όργανο, να κηρύξει απεργία στον κλάδο στις 25 Σεπτέμβρη, δηλαδή μια μέρα μετά από την Απεργία που αποφάσισαν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέσα σε αυτές και αρκετές που δεν συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, όπως η ΠΝΟ.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτοί που κάνουν κουρελόχαρτο το καταστατικό της Ομοσπονδίας, που λειτουργούν λες και το δευτεροβάθμιο όργανο είναι τσιφλίκι τους, δεν μπορούν να μιλούν για δημοκρατία μέσα στα Συνδικάτα, πόσο μάλλον να τα υπερασπίσουν από την άθλια επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Αντίθετα, η ξετσιπωσιά τους καταδεικνύει ότι αποτελούν και επίσημα το μακρύ χέρι της μεγαλοεργοδοσίας, τον καλύτερο σύμμαχο της κυβέρνησης που έχει στόχο να βάλει στο γύψο τα σωματεία και τη δράση των εργαζομένων. 

Ο υπονομευτικός τους ρόλος και σε τούτη την συγκυρία δεν θα είναι η τελευταία πράξη τους. Σε τρεις μήνες λήγει η συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία και είναι βέβαιο ότι όχι μόνο συμφωνούν με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και που στην ουσία καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά θα υλοποιήσουν ξανά όσα τους παραγγείλουν οι ξενοδόχοι.  

Οι εργαζόμενοι έχουν ένα δρόμο και αυτός δεν είναι άλλος από το να κάνουν υπόθεση τους την οργάνωση και συμμετοχή στην απεργία, στις 24 Σεπτέμβρη. 

Τα σωματεία του κλάδου να μην ακολουθήσουν τις διασπαστικές μεθοδεύσεις, παίζοντας το ρόλο των εργατοπατέρων που τα χρησιμοποιούν για να διατηρούν τις καρέκλες τους, με σκοπό να στηρίξουν τα αφεντικά τους.

Η καλύτερη απάντηση στη βρώμικη μεθόδευση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας είναι η επιτυχία της Απεργίας και η κλιμάκωση του αγώνα για να μην παραδώσουμε τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες στα χέρια του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

ΔΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Comments are closed.