Δ.Α.Σ. Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Ηρακλείου: Για τις αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε στις

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Επισιτισμού – Τουρισμού χαιρετίζει τους δεκάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στις εκλογές του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού στο Νομό Ηρακλείου.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που με τη ψήφο τους στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ και την ενίσχυσαν με 52 ψήφους και ποσοστό 14,5% (από 25 ψήφους και ποσοστό 4,9% το 2021), ενώ για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια εκλέξαμε 2 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου και 1 αντιπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ!

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ, οργανώνουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα στο πλάι των συναδέλφων μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να ενημερώνονται, να συσπειρώνονται στο Σωματείο και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους, όπως έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν οι συνάδελφοι μας σε e-food και πιο πρόσφατα στη wolt!

Πάμε κόντρα στην προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης από την εργοδοσία, όπως αναδείχθηκε και στην πρόσφατη χυδαία επίθεση απέναντι στο Σωματείο μας από τους εργοδότες του κλάδου.

Διεκδικούμε ακόμα πιο μαχητικά:

  • Εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.
  • Καμία διευθέτηση στο χρόνο εργασίας. Να σταματήσει το όργιο εργοδοτικής αυθαιρεσίας με 6 και 7 μέρες δουλειά, αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες.
  • 8ωρο, 5ημερο, με δύο συνεχόμενα ρεπό για όλους.
  • Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας

Δίνουμε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στην κλαδική απεργία στις 23 Οκτώβρη και στην Πανελλαδική Πανεργατική στις 20 Νοέμβρη και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να υψώσουν το ανάστημα τους και να συμμετέχουν μαζικά!

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!

Περισσότερα

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Κάλεσμα για το 22ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

ΜΑΖΙ κάνουμε το ΒΗΜΑ για την ανατροπή! Ήρθε η ώρα για Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών και...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Να απαιτήσουν να παρθεί άμεσα πίσω η άδικη ποινή που επιβλήθηκε στον φαντάρο Ρήγα Τσούνη

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταδικάζει την απαράδεκτη ποινή φυλάκισης εις βάρος του φαντάρου Ρήγα...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕ ΘΑ...