Χαιρετιστήριο προς τις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ

image_pdfimage_print

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις και την πρωτοβουλία  της ΟΕΝΓΕ, των πρωτοβάθμιων σωματείων, για αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.

Κυβερνήσεις, υπουργοί υγείας, διάφοροι «φορείς» και οργανώσεις αποτελούν πολιορκητικό κριό ενάντια στην Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια-Περίθαλψη του φτωχού κόσμου. Όλοι αυτοί, αντί για ανθρώπους-ασθενείς, βλέπουν πελάτες και ευρώ, πηγή κέρδους για τους επιχειρηματίες της Υγείας.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι, τα εργατικά κέντρα, οι ομοσπονδίας και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ νιώθουμε τιμή και περηφάνια να στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων στη δημόσια υγεία που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υγεία και την ζωή του λαού μας. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ που καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να ασκούν τα καθήκοντά τους χωρίς διακρίσεις πράξη που τιμά την ιδιότητα του αγωνιστή γιατρού που υπερασπίζεται τη ζωή και την υγεία κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, ή φυλής.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα τους για να μπει φρένο στην πολιτική που υποβαθμίζει τα δημόσια νοσοκομεία και μετατρέπει την υγεία από κοινωνικό αγαθό, σε εμπόρευμα για λίγους και εκλεκτούς. Που κάθε μέρα από το πρωί έως το βράδυ δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία για να περιθάλψουν το λαό κόντρα στην εντατικοποίηση μέχρι εξόντωσης και σε χιλιάδες εμπόδια που βάζουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων, οι διοικήσεις τους.

Ο γιατρός, ο επιστήμονας, ο άνθρωπος, κρίνεται από το πώς η επιστήμη του, η ζωή του και η δράση του συμβάλουν στην πρόοδο και την ευημερία της ανθρωπότητας

Comments are closed.