Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου

Χαιρετιστήριο για τα 10 χρόνια από την Ίδρυση της Unione Sindicale di Base

image_pdfimage_print

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα 10 χρόνια ζωής και δράσης της συνδικαλιστικής οργάνωσης Unione Sindicale di Base της Ιταλίας.

Αγαπητοί σύντροφοι της USB, το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, τα αδέλφια σας στην μεγάλη παγκόσμια οικογένεια της ΠΣΟ χαιρετίζουμε την συμπλήρωση 10 χρόνων από το ιδρυτικό συνέδριο της USB.

Η δράση της USB αυτά τα 10 χρόνια στην Ιταλία, αναγνωρίζεται από όλους ως σημαντική συμβολή στον παγκόσμιο αγώνα των εργατών ενάντια στην εργοδοσία, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά κύρια η μεγάλη σας συμβολή στην οργάνωση της εργατικής τάξης της Ιταλίας με την γραμμή της ταξικής πάλης είναι σημαντική συμβολή στον αγώνα ενάντια στις δυνάμεις της ταξικής συνεργασίας, της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων που έχουν διαφθείρει και έχουν υποτάξει μεγάλα και ιστορικά συνδικάτα στην υπηρεσία της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Μια στάση που ξεχώρισε ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες με το ξέσπασμα της πανδημίας, όπου η USB στάθηκε απέναντι στις επιταγές της Κυβέρνησης της Ιταλίας και της CONFIDUSTRIA, οργανώνοντας την πρώτη απεργία εν μέσω καραντίνας σε όλη την Ευρώπη, υπερασπιζόμενη την ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων της Ιταλίας.

Στην επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυση της USB, στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους μάρτυρες του αγώνα, τους συντρόφους που έπεσαν στην μάχη, όπως τα αδέλφια μας, στελέχη της USB,  Abd El Salam που δολοφονήθηκε στην γραμμή της περιφρούρησης, και Soumaila Sacko που δολοφονήθηκε στον αγώνα για την οργάνωση των μεταναστών εργατών γης.

Ταυτόχρονα, εκ μέρους του ΠΑΜΕ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη σας στους αγώνες των εργαζομένων της Ελλάδας. Μέχρι και την έμπρακτη βοήθεια σας σε μια σειρά ζητήματα, πρωτοβουλίες και δράσεις.

Παρότι η πανδημία δεν μας επέτρεψε να είμαστε κοντά σας με την φυσική μας παρουσία σε αυτήν την ιστορική στιγμή, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό σας στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια και στις υπηρεσίες, στα χωράφια και τις βιομηχανίες, όπου ζει, αναπνέει και αγωνίζεται η εργατική τάξη. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας στους δρόμους του αγώνα, ενάντια στην εκμετάλλευση και την αδικία. Ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον εθνικισμό και τον φασισμό. Είμαστε μαζί στον κοινό αγώνα της εργατικής τάξης για να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης και για να κάνουμε πράξη το ιστορικό σύνθημα της εργατικής τάξης «ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!».

Ζήτω τα 10 Χρόνια Ζωής και Δράσης Unione Sindicale di Base!

Ζήτω η Παγκόσμια Εργατική Τάξη!

Βίντεο της USB με στιγμιότυπα από τα 10 χρόνια δράσης: https://youtu.be/JVCP418pX9s

Comments are closed.