Χαιρετισμός ΠΑΜΕ στο 58ο Συνέδριο του ΕΚ Μπους ντε Ρον Γαλλίας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συνάδελφοι

Εργαζόμενοι του Μπους ντε Ρον, της ιστορικής Μασσαλίας

Είναι χαρά και τιμή μας που βρισκόμαστε μαζί σας σήμερα στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου. Χαιρετίζουμε την παρουσία των αντιπροσωπειών από την Κούβα, την Ιταλία, το Μονακό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στους μεγάλους σας αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης Μακρόν

Χαιρετίζουμε τον μεγάλο, τον ηρωικό αγώνα των εργατών στα διυλιστήρια! Χαιρετίζουμε την δυνατή, την μοναδική απάντηση της εργατικής τάξης της Γαλλίας ενάντια στην επιστράτευση!

Η δράση σας, η απάντηση σας στην τρομοκρατία και την επιστράτευση σημαίνει ένα πράγμα. Είστε ήδη νικητές!!Το δίκιο είναι με το μέρος σας. Για αυτό οι εργάτες όλου του κόσμου, τα αγωνιστικά συνδικάτα σε όλη την Ευρώπη, οι δυνάμεις της ΠΣΟ, όλοι, είμαστε στο πλευρό σας. Για αυτό την επόμενη της επιστράτευσης στην Γαλλία, οι εργάτες στα διυλιστήρια της Ελλάδας κοντά στην Αθήνα βγήκαν με πανό στην πύλη και φώναξαν

Φωτο https://flic.kr/s/aHBqjAbUk6

“SOUTIEN AUX RAFFINEURS!”

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας και για αυτό είμαστε σήμερα εδώ μαζί σας!

Είμαστε εδώ για να πούμε

Δεν υπάρχει προληπτική απεργία!

Υπάρχει αγώνας των εργατών για το δίκιο τους. Και είτε στηρίζεις τους εργάτες και τον αγώνα τους, είτε στηρίζεις τα αφεντικά και τα κέρδη τους…

Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε με τους εργάτες που αγωνίζονται

Και θα κερδίσουμε!! Γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο, όχι τα παράσιτα οι καπιταλιστές!

Εμείς έχουμε την δύναμη, εμείς έχουμε το δίκιο!

Πρώτα από όλα για να σας μεταφέρουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας, από το ΠΑΜΕ για την τεράστια αλληλεγγύη και στήριξη σας στους αγώνες των εργαζομένων της Ελλάδας.

Τα μηνύματα σας, οι διαμαρτυρίες και οι δράσεις σας, οι επισκέψεις αντιπροσωπειών σας, ο χαιρετισμός του ίδιου του Γραμματέα του UD CGT 13, του συντρόφου Ολιβιέ Ματώ στις 30 Νοέμβρη 2019 στην μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων της Αθήνας ήταν σημαντικό όπλο στους αγώνες μας, ήταν ασπίδα κόντρα στις επιθέσεις κυβερνήσεων και εργοδοτών, αλλά ήταν και στήριγμα για να χτίσουμε τις νίκες και τις επιτυχίες μας. Νίκες όπως η πρόσφατη Συλλογική Σύμβαση των Οικοδόμων με αυξήσεις 30%,  η νίκη 2000 ντελιβεράδων της ΕΦΟΟΔ, των 1000 μεταλλεργατών της ΛΑΡΚΟ, στον των εργαζομένων της Ελλάδας αγώνα ενάντια στους ΝΑΖΙ-εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και άλλων.

Η σημασία της αλληλεγγύης, της επικοινωνίας, της ανταλλαγής πείρας και της ανάπτυξης κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών μεταξύ των αγωνιστικών συνδικάτων της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικογένειας της ΠΣΟ σήμερα γίνεται πιο επιτακτική καθώς βιώνουμε τις συνέπειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων όπως η ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο βρώμικός ρόλος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

ΕΕ και Κυβερνήσεις στην υπηρεσία των μονοπωλίων μας οδηγούν σε συνθήκες μεσαίωνα, στο σκοτάδι και στο κρύο. Στην φτώχεια, την εξαθλίωση, στον πόλεμο. Καλλιεργούν την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, στηρίζουν νεοναζί φασίστες, επιτίθενται στα συνδικάτα που αγωνίζονται, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους, απογοητευμένους, απομονωμένους. Σε αυτό αξιοποιούν δυνάμεις και μέσα στα συνδικάτα, όπως οι δυνάμεις της ΣΕΣ, που για χρόνια καλλιεργούν αυταπάτες περί ταξικής συνεργασίας ή τα ίδια τα συνδικάτα γίνονται μηχανισμός των αστικών κομμάτων για να στηρίζουν οι εργάτες το ένα ή το άλλο στρατόπεδο των εκμεταλλευτών μας. Έτσι στην Ελλάδα έλεγαν στους εργάτες να μην αγωνίζονται αλλά να περιμένουν να ψηφίσουν το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για να διώξει τα μνημόνια, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το 3ο και πιο σκληρό μνημόνιο. Μην έχοντας πλέον κανένα άλλο επιχείρημα μιλάνε για τη επιλογή του μικρότερου κακού. Μια επιλογή που πάντοτε έστρωσε το δρόμο για μεγαλύτερη, πιο βίαιη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η ανάπτυξη που υπόσχονται οι καπιταλιστές είναι αυτό που ζούμε σήμερα. Από τη μια, μια χούφτα παράσιτα πηγαίνουν διακοπές στο διάστημα, από την άλλη δισεκατομμύρια δεν μπορούν να καλύψουν τους λογαριασμούς, το νοίκι, το ρεύμα. Μας προετοιμάζουν να θυσιάσουμε τα παιδιά μας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών για το ποιος θα ελέγξει τους δρόμους ενέργειας. Μας ζητάνε να διαλέξουμε ανάμεσα στην ιμπεριαλιστική Ρωσία που συλλαμβάνει και φυλακίζει αγωνιστές, και στην Ουκρανία του φασιστικού τάγματος Αζόφ, του Ζελένσκι που έχει απαγορέψει όλα τα συνδικάτα και τα αντιπολιτευόμενα κόμματα.Έφτασαν στο σημείο να παρουσιάζουν τις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ ως υπερασπιστές της ειρήνης. Όμως εμείς δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα τους στη Γιουγκοσλαβία, στη Συρία, στην Λιβύη, στο Μάλι, στην Υεμένη. Δεν ξεχνάμε ότι ακόμη και σήμερα δολοφονούν τα παιδιά της Παλαιστίνης. Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί οι δήθεν «προοδευτικοί» όπως ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Σάντσεθ δολοφόνησε εν ψυχρό δεκάδες μετανάστες στη Μελίγια.

Δεν ξεχνάμε ότι όποιος ήταν Κυβέρνηση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μετέτρεψε το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων, έχτισαν και διατήρησαν στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Επιτέθηκαν στα συνδικάτα, χτύπησαν και συνέλαβαν εργαζόμενους. Στην Ελλάδα δοκιμάστηκε κάθε μορφής και απόχρωσης κυβέρνηση. Η απάντηση, είναι μία. ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.

Οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη, μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Με οργάνωση, με αλληλεγγύη, με ταξικούς αγώνες.

Με μαζικοποίηση των συνδικάτων μας, με απομόνωση των λογικών της αναμονής και της ταξικής συνεργασίας, με παρουσία και δράση σε κάθε χώρο δουλειάς, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση

Εδώ στην χώρα της Κομμούνας

Εδώ στην χώρα που ιδρύθηκε η ΠΣΟ

Εδώ στην Μασσαλία του μεγάλου αγώνα στο Γκαρντάν,

Εδώ στο Συνέδριο των εργατών χτίζεται η ελπίδα,

Το μέλλον μας δεν είναι να γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα

Το μέλλον μας δεν είναι ένας νέος μεσαίωνας

Το μέλλον μας είναι ο αγώνας για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και πολέμους που οι εργάτες θα είναι αφέντες της ζωής τους και του πλούτου που παράγουμε.

Ζήτω το ΕΚ Μπους ντε Ρον

Ζήτω η Παγκόσμια Εργατική Τάξη

Περισσότερα

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...

Αλληλεγγύη στη Νέα Μεγάλη Απεργία των Εργατών της Γαλλίας στις 31 Γενάρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Γαλλίας που κλιμακώνουν τον αγώνα...