Χαιρετισμός του Μ. Α. Μαλάκ στο λαϊκό συλλαλητήριο 25-08-2023 στο Σύνταγμα

Δημοσιεύτηκε στις

Χαιρετισμός του Μαξίμ Αμπντούλ Μαλάκ – Μέλος ΔΣ ΕΠΟΣ Φυλης

Χαιρετίζω και εγώ, αυτή τη μεγάλη λαϊκή διαδήλωση.

Όσοι είμαστε σήμερα εδώ, αλλά και εκατοντάδες άλλοι, δηλώνουμε ότι τα βουνά και τα δάση είναι λαϊκή περιουσία. Τώρα να πάρουν μέτρα πρόληψης και προστασίας. Να μην διανοηθούν μπίζνες στα καμμένα. Να κριθούν αναδασωτέα άμεσα.

Όσοι είμαστε σήμερα εδώ,

Μοιραζόμαστε την ίδια οργή απέναντι σε αυτό το έγκλημα που εξελίσσεται στην Πάρνηθα, την Αλεξανδρούπολη και τη Βοιωτία αυτές τις μέρες, τη Ρόδο και τα Δερβενοχώρια στην αρχή του καλοκαιριού, τόσα και τόσα άλλα μέρη που γίνονται στάχτη κάθε χρόνο.

Μοιραζόμαστε τον ίδιο αγώνα να σώσουμε από τις φλόγες τους κόπους μιας ζωής των συνανθρώπων μας, τις περιουσίες, τα σπίτια και τα ζώα μας.

Μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία και οργή για την καταστροφή του φυσικού μας πλούτου, των βουνών και των δασών που κάθε φορά βρίσκονται παρατημένα στην τύχη τους.

Τους λέμε φτάνει πια,

Φτάνει πια με την κοροϊδία και τα παχιά λόγια ότι φταίει η κλιματική αλλαγή, ότι παντού τα ίδια γίνονται, ότι πάντα θα έχουμε φωτιές ή να δούμε τι γίνεται στη Χαβάη. Αυτά δεν απαντάνε στους  4500 χιλιάδες πυροσβέστες που λείπουν, στο το ότι δεν υπάρχει κανένας δασεργάτης στην Πάρνηθα, στο ότι κάθε χρόνο, τόσα χρόνια ζούμε το ίδιο σκηνικό. Για μας η Χαβάη είναι η Πάρνηθα, η Αλεξανδρούπολη, οι 19 νεκροί συνάνθρωποι μας.

Τους δηλώνουμε ότι δε θα συνηθίσουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες

Ως μέλος του ΔΣ του ΕΠΟΣ Φυλής ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του συλλόγου μου για συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο.

Με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο ξεκίνησε μια σημαντική πρωτοβουλία από τρεις συλλόγους ,τον ΣΕΟ Αθήνας, τον ΟΦΟΝ Νίκαιας και τον ΠΟΣ Πετρούπολης να καλέσουν και άλλους ορειβατικούς και πεζοπορικούς συλλόγους να συμμετάσχουν σήμερα.

Η ανταπόκριση που βρήκε το κάλεσμα, δείχνει τη διάθεση πολλών από εμάς να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε τα βουνά και τα δάση, τον ίδιο τον άνθρωπο.

Οι περισσότεροι από εμάς που μεγαλώσαμε σε αυτή την πόλη, κάναμε τα πρώτα μας πεζοπορικά βήματα, σε αυτό το βουνό, την Πάρνηθα. Δεν υπάρχει μέλος ορειβατικού συλλόγου στην Αττική που να μην έχει επισκεφτεί με το σύλλογο του αυτό το βουνό. Που να μην έχει περπατήσει τα μονοπάτια του, να μην έχει θαυμάσει τον πλούτο της χλωρίδας και της πανίδας του, να μην έχει θαυμάσει την θέα και τη δροσιά που προσφέρει. Πολλοί από εμάς κάναμε τα πρώτα σκαρφαλώματα, στα αναρριχητικά πεδία της Πάρνηθας. Στις ορθοπλαγιές του Άρματος, του Φλαμπουρίου, της Μικρής Βαράσοβας και τόσων άλλων.

Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν η συναισθηματική μας φόρτιση είναι μεγάλη. Όπως μεγάλη είναι και η οργή μας και η θέληση μας να παλέψουμε ενάντια στην εγκληματική πολιτική τους που έχει αφήσει τα βουνά και τα δάση απροστάτευτα.

Σήμερα είναι ακόμα μία μέρα μάχης όπως αυτές που δίνουμε όλες αυτές τις μέρες.

Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι δε θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη του. Δε συμβίβαζόμαστε με αυτές τις τραγικές εικόνες.

Για εμάς ζωή δεν είναι το σύνθημα τρέξτε να σωθείτε, είναι ο τόπος μας, τα σπίτια μας, οι γείτονες μας, τα ζώα μας, το δάσος μας, η Πάρνηθα.

Δε δεχόμαστε να δίνουν δις για πολεμικούς εξοπλισμούς και οι πυροσβέστες να πεθαίνουν κυριολεκτικά στη δουλειά, να μην υπάρχουν μέσα πυρόσβεσης, να μην υπάρχουν δασεργάτες, στελεχωμένα δασαρχεία.

Απαιτούμε τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και την προστασία.

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα για την προστασία του φυσικού μας πλούτου, της ζωής και όλων αυτών που είναι απαραίτητα για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Καλή δύναμη – Δε σωπαίνουμε.

Περισσότερα

Ομιλία του Γιάννη Τασιούλα, Προέδρου Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους Γραμματείας του ΠΑΜΕ στην απεργιακή Συγκέντρωση Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Η 1η Μάη είναι ημέρα δική μας. Των εργαζομένων όλου του κόσμου...

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...