Άρθρο του Ν. Παπαγεωργίου, Μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για το διορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

image_pdfimage_print

Η οριστική δικαστική απόφαση για το διορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που αποκλείει από αυτήν τους Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, Θάνο Βασιλόπουλο και Παναγιώτη Κυριακούλια, προηγούμενο πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γενικό γραμματέα αντίστοιχα, είναι μια πρώτη νίκη στον αγώνα των εργαζομένων για να απαλλαγούν από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, από τους ίδιους τους εργοδότες μέσα στο εργατικό κίνημα.

Το γεγονός ότι οι δυο πρώτοι είναι μέλη της ΕΕ και μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ έχει ξεχωριστή σημασία, αφού αποτελούν μέρος της συνδικαλιστικής μαφίας που προσπάθησε δυο φορές να κάνει συνέδριο της Συνομοσπονδίας με εργοδότες και νόθους, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, μέσα σε πανάκριβα τουριστικά θέρετρα.

Η αποκάλυψη του ρόλου τους τόσο μέσα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων όσο και στη ΓΣΕΕ από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δεν σταμάτησε στιγμή, ούτε ακόμη κι όταν το σύνολο των κομμάτων που στηρίζει τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας έδωσε τα ρέστα του για να συκοφαντηθεί ο αγώνας των εργαζομένων, για να παραμείνει ο συσχετισμός που βολεύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτός ο αγώνας δεν θα σταματήσει ούτε το επόμενο διάστημα, γιατί παρά την πρόσφατη δικαστική απόφαση, οι άνθρωποι της εργοδοσίας παραμένουν μέσα σε δεκάδες σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, στην ίδια τη ΓΣΕΕ.

Αντίθετα, θα χρειαστεί να πάρουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι μέρος στην προσπάθεια να πεταχτούν έξω από τα εργατικά σωματεία η εργοδοσία και τα τσιράκια της, για να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλεγεί, απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο.

Για να μην σκύψουν το κεφάλι στους εκβιασμούς και τις απειλές από διευθυντικά στελέχη, για να αλλάξουν τους συσχετισμούς στα σωματεία-μηχανισμούς της εργοδοσίας, επιλέγοντας τους εκπροσώπους τους με κριτήριο το ποιος υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους, ποιος βάζει μπροστά τις ανάγκες τους, κι όχι τα κέρδη της εργοδοσίας.

Και σε μια τέτοια προσπάθεια οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα βρεθούν και πάλι στην πρώτη γραμμή, μέχρι να καθαρίσει η βρώμα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχει σοβαρότατες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στους χώρους δουλειάς.

Νίκος Παπαγεωργίου

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ

Comments are closed.