Αποστολή του ΠΑΜΕ στην Δανία

Δημοσιεύτηκε στις

Στις 4 και 5 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην Δανία ύστερα από πρόσκληση των τοπικών Συνδικάτων.

Την Τρίτη 4 Ιούνη, το ΠΑΜΕ βρέθηκε στο Άαλμποργκ όπου επισκέφτηκε χώρους δουλειάς, είχε συνάντηση με την ηγεσία του Συνδικάτου 3F στην πόλη και χαιρέτισε σε σύσκεψη με συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους.

Την Τετάρτη, 5 Ιούνη το ΠΑΜΕ συναντήθηκε με το Συνδικάτο 3F BJMF Κοπεγχάγης, συμμετείχε σε σύσκεψη με συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους ενώ χαιρέτησε και στην εκδήλωση που διοργάνωσαν τα συνδικάτα.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η συνάντηση του ΠΑΜΕ με Έλληνες μετανάστες στην Δανία και το νεοιδρυθέν συνδικάτο 3F Greek Club εργαζομένων στον επισιτισμό, που με την πλούσια δράση του αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Έλληνες μετανάστες στην Δανία, και ειδικά για τους νέους μετανάστες εργαζόμενους.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επίσης συμμετείχε μαζί με δανούς συνδικαλιστές στην κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που οργανώθηκε μπροστά στο Δημαρχείο της Κοπεγχάγης.

Εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Νικόλας Θεοδωράκης, ευχαρίστησε τα συνδικάτα της Δανίας για την στήριξη τους στους αγώνες των εργαζομένων της Ελλάδας. Χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες τους αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη καθώς και τις πρόσφατες αγωνιστικές κινητοποιήσεις Δανών και μεταναστών εργατών για ίσους μισθούς και δικαιώματα. Ταυτόχρονα έτυχε θερμής υποδοχής το κάλεσμα σε κοινό αγώνα ενάντια στην ΕΕ και τις δυνάμεις που την υπηρετούν σε κάθε χώρα, τονίζοντας την ανάγκη για μαζικά, αγωνιστικά συνδικάτα με ταξικό προσανατολισμό με πολύμορφη δράση για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ζωή της εργατικής τάξης.

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBu33h

Περισσότερα

Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα Τρένα με...

ΠΑΜΕ Τύπου – ΜΜΕ : Για την αποσιώπηση της συνέντευξης τύπου του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών από την ΕΡΤ

Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα...

Για το “Μανιφέστο” της ΓΣΕΕ

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ που όλοι νόμιζαν ότι είχε εξαφανιστεί, μετά την ολόπλευρη στήριξη...