Απόφαση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για νέα απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς για την Τετάρτη 29 Μάη 2019

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Τράπεζα Πειραιώς και στα Τμήματα των Διευθύνσεων Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων (RBU) με τα νέα αντεργατικά, προκλητικά και απαράδεκτα μεθοδευμένα σχέδια της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, αποφάσισε την προκήρυξη νέας 24ωρης Απεργίας για τους Εργαζόμενους (ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας) της Τράπεζας Πειραιώς στα καταστήματα του Νομού Λάρισας για την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019.

Η εργοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς, ανακοίνωσε την απόσχιση του τμήματος Διεύθυνσης Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων(RBU) θέτοντας σε αμφισβήτηση τα δικαιώματα και το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων. Είναι εξέλιξη που συνδέεται με την πώληση των «κόκκινων» δανείων στα κερδοσκοπικά funds και την απαλλαγή των τραπεζών από χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλους στα επόμενα 2 χρόνια. Αποδεικνύεται ότι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια, είναι κοροϊδία. Τα μνημόνια, οι δεσμεύσεις και οι επιπτώσεις τους όπως συμφώνησαν Ε.Ε και κυβέρνηση θα συνεχιστούν για πολλές δεκαετίες.

Τέτοιες μεθοδευμένες και απαράδεκτες κινήσεις μια μέρα μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών μόνο τυχαίες δεν πρέπει να θεωρούνται. Ενθαρρυμένοι οι τραπεζίτες από το «θετικό μήνυμα που εξέπεμψε στις αγορές» το εκλογικό αποτέλεσμα ετοιμάζονται να πετάξουν ουσιαστικά στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους. Πάντα λοιπόν εις βάρος των εργαζομένων, πάντα για τα συμφέροντα του Κεφαλαίου. Η «επιβίωση» των τραπεζών, η «ανάπτυξή τους» προϋποθέτει το τσάκισμα των εργαζομένων.

Απαιτούμε: Καμία Απόσχιση, Καμία Απόλυση, Καμία βλαπτική μεταβολή στα εργασιακά δικαιώματα.

Όχι άλλο «αίμα» για τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις τους. Να νικήσουν οι εργαζόμενοι.

Για το Δ.Σ 

Περισσότερα

ΔΑΣ ΑΔΕΔΥ: Για τη συνεδρίαση του ΓΣ – Στις 28 Φλεβάρη να κατακλύσουμε τους δρόμους του απεργιακού αγώνα!

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 28 Φλεβάρη, στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα....

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Συμμετέχουμε στην απεργία στις 28 Φλεβάρη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ, συνεδρίασε στις 3 Φλεβάρη, για τη λήψη απόφασης συμμετοχής...

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: 28 Φλεβάρη όλοι στη συγκέντρωση στις 12μμ πλατεία Κεχαγιά Άμφισσα

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 28/2/2025 στις 12μμ (Πλατεία Κεχαγιά Άμφισσα) "ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ" - ΤΑ ΚΕΡΔΗ...