Απόφαση Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων στο έργο της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου της εταιρείας Άκτωρ ΑΤΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 οι μισθωτοί και οι εργαζόμενοι με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) που απασχολούνται στο έργο της Ανάπλασης Φαληρικού Όρμου για την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση με θέμα:

«Η επαναλαμβανόμενη καθυστέρηση στην μισθοδοσία μας».

Μετά από την συζήτηση που ακολούθησε οι εργαζόμενοι καταλήξαμε σε δύο αποφάσεις:

  1. Αν μέχρι την Παρασκευή 13 Μαΐου δεν πληρωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι του εργοταξίου, την Δευτέρα 16 Μαΐου θα προχωρήσουμε σε προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 12μμ έως και την λήξη της βάρδιας. Κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση όπου θα εκτιμηθούν τα νέα βήματα και η κλιμάκωση του αγώνα μας.
  2. Δίνουμε σαν καταληκτική ημερομηνία η μισθοδοσία να καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους μέσα στις πρώτες δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες του κάθε μήνα. Σε αντίθετη περίπτωση οι εργαζόμενοι μέσα από την Γενική μας Συνέλευση θα καθορίζουμε τον τρόπο και τον χρόνο αντίδρασής μας.

Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και να μην γνωρίζουμε το πότε θα πληρωνόμαστε. Πολλές φορές η εταιρεία έχει ζητήσει να «βάλουμε πλάτη» ώστε να βγει από την δύσκολη κατάσταση. Τις ειδικές συνθήκες επικαλέστηκε όταν εφάρμοσε πριν από περίπου δύο χρόνια οριζόντια μείωση στις αποδοχές των μισθωτών και των εργαζόμενων με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Τις ειδικές συνθήκες επικαλείται κάθε φορά που πιέζει στο όνομα του «να βγει ή να παραδοθεί το έργο» σε υπερωρίες και δουλειά πέρα του 8ώρου και του 5μερου. Υπερωρίες που είναι απλήρωτες για όσους εργάζονται με ΔΠΥ.

Μετά από τις μειώσεις στις αποδοχές μας, με την τεράστια αύξηση του κόστους ζωής και ενώ όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην εταιρεία, είναι απαράδεκτο να επαναλαμβάνεται η καθυστέρηση στην μισθοδοσία μας.

Οι μισθωτοί και οι εργαζόμενοι με ΔΠΥ στο έργο Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Χαιρετίζει τον μεγαλειώδη αγώνα των αγροτών

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας χαιρετίζει τον μεγαλειώδη αγώνα των αγροτών, που...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Χαιρετισμός για τον πολυήμερο αγώνα των αγροτών

ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ Χαιρετίζουμε τον πολυήμερο, μαζικό, ενωτικό αγώνα των...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Για την παρέμβαση του σωματείου σε κατάστημα της επιχείρησης Σκλαβενίτη στο Παγκράτι

Εργαζόμενοι από το κατάστημα της Φιλολάου στο Παγκράτι ήρθαν σε επαφή με το Σύλλογο...