Απεργία στο εργοστάσιο Αφοί Βλάχου

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Τύπου-Χάρτου και η Σωματειακή Επιτροπή των εργαζόμενων στην επιχείρηση Αφοί Βλάχου, κήρυξαν 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 11-1-2019, με αίτημα την ανάκληση της άδικης απόλυσης εργαζόμενου που απασχολείται στην εταιρία μέσω «δουλεμπορικού γραφείου».

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση με τη μαζική τους συμμετοχή στη Γενική  Συνέλευση στο εργοστάσιο, την Τετάρτη  9-1-2019 αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απεργία και απαιτούν να γυρίσει ο συνάδελφος στη δουλειά.

Το Συνδικάτο και η Εργοστασιακή Επιτροπή προχώρησε την ίδια μέρα σε παρέμβαση προς την εργοδοσία ξεκαθαρίζοντας ότι θα στηρίξουν την απόφαση των εργαζόμενων, για ανάκληση της απόλυσης. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε να διεκδικούμε να πάψει η ομηρία των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων από την εργοδοσία και όλοι οι συνάδελφοι να προσληφθούν στην επιχείρηση με ίδιους μισθούς και δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να εκφράσουν την ταξική τους αλληλεγγύη και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στη πύλη της Αφοί Βλάχου στο Κορωπί την Παρασκευή11/01/19 από το πρωί.

Με τον αγώνα μας βάζουμε εμπόδια στην εργοδοτική επίθεση που στηρίζεται στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. Δεν θα επιτρέψουμε να ισοπεδώσει τα δικαιώματά μας η κατά τα άλλα “δίκαιη” ανάπτυξη τους. Ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου παλεύουμε για να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών  μέσα και έξω από τα εργοστάσια, δεν συμβιβαζόμαστε.   

Περισσότερα

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζόμενων ICAP Outsourcing Solutions για την απόφαση της εργοδοσίας να καταργήσει την αργία της Καθαράς Δευτέρας

Ως Σωματείο Εργαζομένων ICAP, καταγγέλλουμε την απόφαση της εταιρείας να καταργήσει την κατ’ έθιμον...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Για το θάνατο των δύο εργαζομένων από την Εύβοια

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια 28 Φλεβάρη

Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια που προκήρυξαν Εργατικά Κέντρα το Σάββατο 28...