Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ συναντήθηκε με τη ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας

0
image_pdfimage_print

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Κοινωνικής Συμμαχίας ΠΑΜΕ,  ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ. Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία της κοινωνικής συμμαχίας, έθεσε το φλέγον θέμα της υπολειτουργίας των ελληνικών σχολείων στη Γερμανία και στο Μονάχο που οι μαθητές πραγματοποιούν κατάληψη λόγω έλλειψης καθηγητών, υποδομών και οικονομικής στήριξης.

Ήδη το ένα τρίτο της σχολικής χρονιάς έχει κυλήσει και  στα σχολεία δεν έχουν σταλεί ακόμη καθηγητές μαθηματικών και φυσικής. Η παραδοχή από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ότι η προηγούμενη νομοθεσία για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα συγκεκριμένα σχολεία ευθύνεται για τα κενά είναι υποκρισία. Το ζητούμενο για μας είναι να φτάνουν οι εκπαιδευτικοί  σε όλα τα σχολεία έγκαιρα και να μην δημιουργούνται κενά και ελλείψεις . Οι νόμοι  που φτιάχνονται από την τωρινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις φτιάχνονται ακριβώς για να διευκολύνουν τη λογική της μείωσης  κόστους , της συρρίκνωσης και του υποβιβασμού όλων των παροχών και των αγαθών.

Η Γ. Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι σε 4-5 μέρες οι ελλείψεις θα καλυφθούν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για την ανάθεση των μαθημάτων και σε εθελοντές , επιλογές που οδηγούν τα σχολεία σε ιδιώτες.

Η κοινωνική Συμμαχία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το δικαίωμα των παιδιών των Ελλήνων μεταναστών να παίρνουν τη γενική μόρφωση , τη γνώση, να κατακτούν την ελληνική γλώσσα την ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό  ώστε  να είναι σε θέση να συνεχίσουν τη ζωή τους  στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό

Τα προβλήματα που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο με τα κενά και  τις ελλείψεις ειδικοτήτων δεν μπορούν να λυθούν με  συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους γονείς και μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα για να  εξασφαλιστεί η ένταξη των ελλήνων μαθητών σε ενιαίο , δημόσιο, αποκλειστικά δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα της κάθε χώρας  με ταυτόχρονη παροχή μαθημάτων ελληνικής  γλώσσας, ιστορίας , εθίμων και παραδόσεων της χώρας μας με αποκλειστική ευθύνη του ελληνικού  Υπουργείου παιδείας.

Share.

Comments are closed.