Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ στη Βραζιλία(ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε στις

Στη Βραζιλία στις 1 και 2 Μάρτη συνεδριάζει το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ για να συζητήσει τα συμπεράσματα από τη δράση των οργανώσεών της και να καθορίσει το σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ μετέφερε τη δύναμη του αγώνα, τη μαζική συμμετοχή, την αλληλεγγύη χιλιάδων εργαζομένων, φοιτητών, νεολαίας, αγροτών που στις 28 Φλεβάρη μέσα από μια συγκλονιστική συμμετοχή, με δεκάδες χώρους δουλειάς να νεκρώνουν, δίνοντας απάντηση σε κυβέρνηση και επιχειρηματικά συμφέροντα. Μετέφερε τη δύναμη της οργάνωσης, τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα, την ανάγκη μαζικοποίησης των συνδικάτων, την ανάγκη οι αγώνες να έχουν στο στόχαστρο τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τους, τη διεφθαρμένη ηγεσία της ITUC, ETUC.

Επίσης κι από άλλες χώρες μεταφέρθηκε η πείρα των αγώνων όπως από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ινδία, την Αργεντινή, τη Νότια Αφρική, το Μεξικό. Ακόμη μεταφέρθηκε ο αγώνας των εργατών της Βενεζουέλας για να απελευθερωθούν συνδικαλιστικά στελέχη που βρίσκονται στη φυλακή επειδή αγωνίζονται ενάντια στην καταστολή, την τρομοκρατία και παλεύουν για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής τάξης.

Όλα αυτά για να γίνει η ΠΣΟ πιο μαζική, πιο μαχητική με πρωτοβουλίες και δράση που να βάζει στη μάχη όλες τις δυνάμεις, όλα τα συνδικάτα.

Για να δυναμώσουν τα πόδια της που είναι οι οργανώσεις της στους κλάδους και οι περιφερειακές οργανώσεις. Το σύνθημα οι ζωές μας η τα κέρδη τους να διαπερνά ως κόκκινη γραμμή όλα τα συνδικάτα.

Το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ υιοθέτησε ψηφίσματα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, της Κούβας, της Συρίας και σε όλους τους λαούς που δέχονται την επίθεση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα πλαίσια του προεδρικού συμβουλίου εγκαινιάστηκε το γραφείο της ΠΣΟ στη Βραζιλία. Κατά τη διάρκεια της τελετής πήραν το λόγο πέρα από την ηγεσία της CTB και ιστορικά στελέχη της ΠΣΟ όπως ο Ζάο Μπατίστα και η Μαρία Πιμέντελ από τη Βραζιλία και ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΣΟ Γιώργος Μαυρίκος.

ΦΩΤΟ: https://flic.kr/s/aHBqjBg96C

Περισσότερα

Ανακοίνωση για την παρέμβαση συνδικάτων στην ΒΙΠΕ Μεγάρων. Οι ζωές μας δεν είναι αναλώσιμες, οργανωνόμαστε στα συνδικάτα

Μέτρα υγείας και ασφάλειας, αυξήσεις στους μισθούς  Οι ζωές μας δεν είναι αναλώσιμες - Οργανωνόμαστε...

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης!

112 νεκροί παλαιστίνιοι ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα της Γάζας. Ανάμεσά τους...

10 νεκροί εργαζόμενοι σε οκτώ ημέρες – Αυτό είναι το «επιτελικό κράτος» των εκμεταλλευτών και των κερδών!

10 νεκροί εργαζόμενοι σε οκτώ ημέρες Αυτό είναι το «επιτελικό κράτος» των εκμεταλλευτών και των...