Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ στη Βραζιλία(ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε στις

Στη Βραζιλία στις 1 και 2 Μάρτη συνεδριάζει το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ για να συζητήσει τα συμπεράσματα από τη δράση των οργανώσεών της και να καθορίσει το σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ μετέφερε τη δύναμη του αγώνα, τη μαζική συμμετοχή, την αλληλεγγύη χιλιάδων εργαζομένων, φοιτητών, νεολαίας, αγροτών που στις 28 Φλεβάρη μέσα από μια συγκλονιστική συμμετοχή, με δεκάδες χώρους δουλειάς να νεκρώνουν, δίνοντας απάντηση σε κυβέρνηση και επιχειρηματικά συμφέροντα. Μετέφερε τη δύναμη της οργάνωσης, τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα, την ανάγκη μαζικοποίησης των συνδικάτων, την ανάγκη οι αγώνες να έχουν στο στόχαστρο τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τους, τη διεφθαρμένη ηγεσία της ITUC, ETUC.

Επίσης κι από άλλες χώρες μεταφέρθηκε η πείρα των αγώνων όπως από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ινδία, την Αργεντινή, τη Νότια Αφρική, το Μεξικό. Ακόμη μεταφέρθηκε ο αγώνας των εργατών της Βενεζουέλας για να απελευθερωθούν συνδικαλιστικά στελέχη που βρίσκονται στη φυλακή επειδή αγωνίζονται ενάντια στην καταστολή, την τρομοκρατία και παλεύουν για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής τάξης.

Όλα αυτά για να γίνει η ΠΣΟ πιο μαζική, πιο μαχητική με πρωτοβουλίες και δράση που να βάζει στη μάχη όλες τις δυνάμεις, όλα τα συνδικάτα.

Για να δυναμώσουν τα πόδια της που είναι οι οργανώσεις της στους κλάδους και οι περιφερειακές οργανώσεις. Το σύνθημα οι ζωές μας η τα κέρδη τους να διαπερνά ως κόκκινη γραμμή όλα τα συνδικάτα.

Το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ υιοθέτησε ψηφίσματα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, της Κούβας, της Συρίας και σε όλους τους λαούς που δέχονται την επίθεση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα πλαίσια του προεδρικού συμβουλίου εγκαινιάστηκε το γραφείο της ΠΣΟ στη Βραζιλία. Κατά τη διάρκεια της τελετής πήραν το λόγο πέρα από την ηγεσία της CTB και ιστορικά στελέχη της ΠΣΟ όπως ο Ζάο Μπατίστα και η Μαρία Πιμέντελ από τη Βραζιλία και ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΣΟ Γιώργος Μαυρίκος.

ΦΩΤΟ: https://flic.kr/s/aHBqjBg96C

Περισσότερα

Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη...

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBmH95 ΒΙΝΤΕΟ Μαζική απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα https://youtu.be/uzDQ61_uWNE Σε εξέλιξη η πορεία των προσυγκεντρωσεων προς το Σύνταγμα https://youtu.be/ehCl52gB8Cw Τα κέρδη...

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία, τις μαζικές απεργιακές...