Ανοικτή επιστολή των Αναπληρωτών – Μελών Ε.Β.Π. απορριφθέντων από τον Διαγωνισμό προς υπ.Παιδείας και πρόεδρο ΑΣΕΠ

0

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

των Αναπληρωτών – Μελών Ε.Β.Π., απορριφθέντων από τον Διαγωνισμό 1ΕΑ/2022,

προς την Υπουργό Παιδείας, Κα. Νίκη Κεραμέως

και τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Κο. Αθανάσιο Παπαϊωάννου.

Αξιότιμη Κα Υπουργέ,

Αξιότιμε Κε Πρόεδρε,

Μετά την ανακοίνωση των πινάκων κατάταξης του διαγωνισμού 1ΕΑ/2022, επικρατεί τεράστια αναστάτωση και αναβρασμός στις τάξεις των αναπληρωτών Ε.Β.Π. οι οποίοι απορρίφθηκαν από τον εν λόγω διαγωνισμό εξαιτίας μιας εξόφθαλμης τεχνικής αστοχίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Α.Σ.Ε.Π., για την οποία εμείς οι αναπληρωτές Ε.Β.Π. ουδεμία ευθύνη φέρουμε, και για την οποία έχουμε ήδη ενημερώσει με επιστολές μας προς το Α.Σ.Ε.Π. και τις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση των πινάκων αρχικά μας προκάλεσε απορία. Έπειτα ακολούθησε η απόγνωση, που εν συνεχεία δικαιολογημένα μετατράπηκε σε θυμό. Και αυτό διότι καμία άλλη λέξη δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα των αναπληρωτών που επί σειρά ετών προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, εργαζόμενοι κανονικά και με τα σύννομα κριτήρια και προσόντα μας μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο απ’ άκρη σε άκρη της χώρας, αποχωρισμένοι από τους οικείους και τις οικογένειές μας, και που τώρα βλέπουμε την εργασιακή, οικογενειακή και οικονομική μας σταθερότητα να απειλείται.

 Κα Υπουργέ και Κε Πρόεδρε,

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, προτίθεστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διορθωθεί το τεχνικό αυτό σφάλμα στις αιτήσεις μας και να αποκατασταθεί η αδικία αυτή εις βάρος μας, επαναφέροντάς μας στους πίνακες κατάταξης του διαγωνισμού 1ΕΑ/2022 του Α.Σ.Ε.Π.;

Έχουμε επίγνωση ότι με μία και μόνο Υπουργική Απόφαση, το τυπικό αυτό ζήτημα δύναται να επιλυθεί τάχιστα, ώστε να εκλείψει η αναστάτωση και η αβεβαιότητα στην κοινότητα των αναπληρωτών Ε.Β.Π.. Αν μη τι άλλο, από ιδρύσεώς του το Α.Σ.Ε.Π. διακρίνεται για την αντικειμενικότητα και ευθυκρισία του. Ας μην αποτελέσει, επομένως, η απόρριψή μας από τους πίνακες κατάταξης μία μελανή σελίδα στη διαδρομή του θεσμού.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.