Ανακοίνωση του Συνδικάτου Τροφίμων Αθήνας για την επιχείρηση Κοντοβέρος

Συναδέλφισες, συνάδελφοι, καταγγέλλουμε την εταιρεία κατεψυγμένων αλιευμάτων ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ για τα δύο πρόσφατα εργατικά ατυχήματα που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου.

Τα εργοδοτικά εγκλήματα έγιναν σε ένα εργοστάσιο που όπως διαφημίζει η ίδια η εταιρεία έχει  «υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας». Την ίδια στιγμή η εργοδοσία, τρομοκρατεί, εκβιάζει, τους εργαζόμενους ώστε να επιβάλει την παραπέρα εντατικοποίηση στην εργασία, δηλαδή 10ωρο δουλειά το Σάββατο, υποχρεωτική εργασία την Κυριακή. Υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων εργαζομένων που δουλεύουν χωρίς ρεπό, χωρίς Κυριακάτικη ξεκούραση.

Με αυτούς τους τρόπους προσπαθεί να διατηρήσει η βιομηχανία ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ το ηγετικό της μερίδιο (25%) που κατέχει στην εγχώρια  αγορά και να αποκομίζει  39 εκατομμυρίων ευρώ.

Τρανή απόδειξη του «δίκαιου και ασφαλούς σύγχρονου ελληνικού εργασιακού περιβάλλοντος» της εταιρείας, όπως διαφημίζει στο διαδίκτυο, εννοεί τις καθυστερήσεις πληρωμών και το γεγονός ότι το μοναδικό λεωφορείο που φεύγει από το εργοστάσιο και μεταφέρει τους εργαζόμενους αναχωρεί 5  το απόγευμα, εξαναγκάζοντας με αυτό τον τρόπο τους εργαζόμενους να δουλεύουν παραπάνω από το καθορισμένο ωράριο, δηλαδή έως και 10 ώρες ημερησίως. Τα πρόσφατα εργατικά ατυχήματα με ακόμη και κομμένα δάχτυλα εργαζομένων είναι τρανή απόδειξη όλης αυτής της κατάστασης.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι το κλαδικό συνδικάτο τροφίμων ποτών γάλακτος του Ν. Αττικής σας καλεί να ορθώσετε το ανάστημα σας σε όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο.

• Να αντισταθούμε στην ενιαία επίθεση της κυβέρνησης και των βιομηχάνων
  • Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, βελτίωση των όρων και συνθηκών δουλειάς
  • Να απαιτήσουμε υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με τους εργοδότες στον κλάδο.
  • Για να επιτευχθούν τα παραπάνω χρειάζεται οργανωμένος αγώνας με το συνδικάτο και την ομοσπονδία μας.
  • Σας καλούμε να γραφτείτε όλοι στο συνδικάτο.
  • Να δυναμώσουμε και να φουντώσουμε τον αγώνα για καλύτερες μέρες.

Προτάσσουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας Βόνιτσας: Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ - 10:30 πμ...

Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής: Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ...

Σωματεία Καβάλας: Ο αγώνας των συναδέλφων στα Πετρέλαια είναι αγώνας όλων μας!

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ Τα σωματεία μας από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο...